Anahtar Kelimeler: Gürçam’ Ramazan mesajı

Gürçam’dan Ramazan ayı mesajı

Gürçam’dan Ramazan ayı mesajı

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam on bir ayın sultanı Ramazan ayının girmesi nedeniyle yazılı bir açıklama yayınlayarak bütün müslüman aleminin Ramazan ayını kutladı.

Rahmet ve mağfiret ayı olan  Ramazan'ı Şerife kavuşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade eden Kaymakam Şafak Gürçam;

“Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlık âlemine bu ayda inmiş, bin aydan daha hayırlı olan “Kadir Gecesi” bu ay içinde yer almış ve oruç tutulması bu ayda farz kılınmıştır.

Büyük bir manevi değere sahip olan Ramazan ayında yoksulları, yetimleri, düşkünleri ve yaşlıları, yetiştirme yurdunda kalan yavrularımızı, büyüklerimizi, şehit ailelerimizi, gazilerimizi, hasta ve fakirlerimizi ziyaret ederek, onları hatırlamak, acılarını paylaşmak hepimizin insani görevi olup, sıcak ilgi ve şefkatimizi onlara hissettirmek en önemli sorumluluklarımız arasındadır.

Güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayının ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni eder, başta Kozanlı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ederim” dedi.