Anahtar Kelimeler: Gürçam’ Zafer Bayramı nesajı

Gürçam’dan Zafer Bayramı nesajı

Gürçam’dan Zafer Bayramı nesajı

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.


Kaymakamı Şafak Gürçam yaptığı açıklamada; "Tarihi zaferlerle dolu Türk Milletinin ve kahraman ordusunun Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verdiği mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, 30 Ağustos Zaferinin 99. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan  Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçmiştir.

Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos, bizlere millet bilinciyle, birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşçe, inançla ve kararlılıkla yürüdüğümüzde, önümüzde hiçbir engelin duramayacağını göstermiştir.

Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu milli mücadele sonucunda kazanılan bağımsızlık milletimiz tarafından milli birlik ve beraberlik anlayışından asla taviz verilmeden ilelebet korunacaktır. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak için her türlü fedakârlığı gösterecek, bağımsız ve güçlü Türkiye kararlılığını sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi milletimize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi, minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”