Anahtar Kelimeler: Gurur günümüz Haziran

Gurur günümüz 2 Haziran

Gurur günümüz 2 Haziran

Kozan bundan tam 102. yıl önce kanlı düşman çizmelerinden kurtuldu.

Bugün doğası, tarihi, lezzetleri ve sıcak insanları ile dünyaya ismini duyurmayı başarmış ilçemiz Kozan’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü.

Bundan tam 102 yıl önce vatanın dört bir yanı işgal edilmiş. Askerimiz tahriz edilmiş, vatan topraklarında olduğu gibi ilçemiz Kozan’da Fransız’lar ve onların ayakçıları tarafından Ermeniler tarafından işgal edilmişti.

Kendi öz topraklarında adeta esareti yaşayan Kozanlılar bölgenin düşman işgalinden kurtulması için ilk meşaleyi yakarak 2 haziran sabahının ilk ışıkları ile birlikte işgalci güçlerini Kozan topraklarından çıkarmayı başardılar.

İşte bugün o kara günlerden kurtulup özgürlüğe kavuşmamızın yıl dönümü, bundan tam 102 yıl önce bu toprakları kanlı ellerden kurtararak, bizlerin özgürce yaşamasına vesile olan aziz şehitlerimiz, gazilerimize rahmet ile anıyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda pandemi nedeni ile sönük gecen kutlama programları bu yıl eski günlerindeki coşku ile kutlanıyor.

Kozan Hoşkadem Camii önünde başlayacak olan kutlamalar ardından kozanda ilk defa düzenlenen Lezzet ve ciğer festivalinin resmi açılışı gerçekleştirilecek. Bu akşam Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu Mezalim Fırının önünde bir konferans gerçekleştirecek.

Resmi Program saat 09:00 da başlıyor

Bu yıl program saatini sabah 09: 00 alınmasından dolayı halkının kutlamalara ve programlara büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Resmi program şu şekilde 7 pare top atışı ile start alan program milis güçlerinin alana ulaşması ile birlikte devam edecek. Çelenk sunumunun ardından ilçe müftüsü Bahri Çam dua gerçekleştirecek. Daha sonra ilk olarak Kozan belediye Başkanı Kazım Özgan ve Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam konuşma yapacaklar.

Cami içersine zincirlenmiş Hürriyet Kızı Milis Kuvvetlerinin torunları tarafından kurtarılacak. Camii minaresine asılan düşman bayrağı indirilerek, yerine Türk bayrağı çekilecek.

Daha sonra çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilecek. Program halk oyunları gösterileri ile son bulurken, protokol ve vatandaşlar. Şehit Saimbey başta olmak üzere tüm şehitlerimize minnet duygularını sunmak üzere Kozan Şehitliğini ziyaret edecekler.