Anahtar Kelimeler: Haberimiz getirdi/SONUNDA YIKILDI

Haberimiz ses getirdi/SONUNDA YIKILDI

Haberimiz ses getirdi/SONUNDA YIKILDI

Çanaklı mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarının hemen yanındaki metruk binanın yıkımı sonunda gerçekleştirildi. Vatandaşlar, yıkımdan dolayı çok memnun olduklarını dile getirdiler.

2007 yılında Toplu Konut İdaresi tarafından Çanaklı Mahallesi'ne konut yapıldı. Konutlar yapılırken binaların hemen yanı başına ticaret merkezi adı altında bir bina daha yapıldı. Bu bina kişilere satıldı. Ancak burası bir türlü faaliyete geçirilmedi. Zamanla uyuşturucu kullananların, fuhuş yapanların mekanı haline geldi. Camlar kırıldı, duvarlar kırıldı, kapılar kırıldı. Metruk bina haline gelen bu merkezin yıkılması gerekiyordu.

31 Temmuz 2018 Salı günü çıkan Kozan Ekspres Gazetesi’nde konuyu gündeme taşımıştık. Yetkililerin burası ile ilgili olarak ivedi bir şekilde çözüm bulması gerektiği, TOKİ sakinlerinin geceleri rahat bir şekilde uyku uyumaları gerektiği vurgulanmıştı. Devlet tarafından alınan önlemler kapsamında polis ekipleri belli aralıklarla bu merkezi kontrol ediyordu ancak bu tedbir yetersiz kalıyordu.

 Uyuşturucu madde kullananlar ve fuhuş yapanlar burayı mesken haline getirmişti. Vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine ticaret merkezi ortakları burası için yıkım kararı aldı. Merkez sahipleri yıkım kararı almasa idi Kozan Belediyesi alacağı karar ile buranın yıkımını gerçekleştirecekti. Geçtiğimiz hafta içerisinde iş yeri sahipleri buranın yıkımına karar vererek yıkımını gerçekleştirdiler. Çevredeki vatandaşlar binanın güzel bir bina olduğunu, farklı amaçlarla tadilat edilerek kullanabileceğini ifade ederken burayı mesken tutmuş kişilerden arındırıldığı için de ayrıca mutlu olduklarını dile getirdiler.

Yapılan haberin üzerinden 3 yıl geçti. Geç de olsa alınan karar yerinde alınmış bir

karar oldu.