Anahtar Kelimeler: HAKKINI HELAL ETMEDİ

HAKKINI HELAL ETMEDİ

HAKKINI HELAL ETMEDİ

Hayırsever vatandaş Zeki Pehlivan tarafından 1998 yılında günümüz parası ile en az 15 milyona mal olan Kozan Devlet Hastanesinin eski binası için yıkılma kararı alındı.

Hayırsever vatandaş Zeki Pehlivan tarafından 1998 yılında günümüz parası ile en az 15 milyona mal olan Kozan Devlet Hastanesinin eski binası için yıkılma kararı alındı. Zeki Pehlivan hastaneyi yıkanlara hakkını helal etmeyeceğini söyledi.

Devlet Hastanesi'nin eski 7 katlı binası için geçtiğimiz günlerde yıkma kararı alındı. Sağlık Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilen bina için Milli Eğitim Müdürlüğü bir değerlendirme yapamadı. Yapılan protokol de buranın ilkokul olması yönünde anlaşmaya varılmış ancak daha sonrasında Milli Eğitim Müdürlüğü bu anlaşmadan vazgeçerek binayı yeniden Sağlık Bakanlığı'na devretmişti.

1997 yılında yapılan bir toplantı sonrasında Kozan Devlet Hastanesi'nin 7 katlı binasını yaptırmak için yola çıkan Zeki Pehlivan, deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde 6 katını kendilerinin yaptırdığını, son bir katın da daha sonrasında ameliyathane olarak yapıldığına dikkat çekti. Binanın çok sağlam bir bina olduğunu, 600 metrekare alana bin bir zorluklarla yapıldığını ifade eden Zeki Pehlivan, bu binanın yıkılmasına çok üzüldüğünü ifade etti. Otağ TV’ye önemli açıklamalarda bulunan Zeki Pehlivan 1997'den inşaatın başlaması ile birlikte gelen bütün süreci tüm detaylarıyla verdiği röportajda anlattı. Röportaj esnasında zaman zaman duygulu anlar yaşayan Zeki Pehlivan, Tufanbeyli'den İmamoğlu'na kadar bütün vatandaşlara hizmet veren Kozan Devlet Hastanesi eski binasının yıkılmasına karşı olduğunu dile getirdi.

Yaptığımız araştırmalara göre şu an böyle bir bina yapılmış olsa 15 milyonluk bir yatırım söz konusu olacağı ifade ediliyor. 1997 yılında 14 ayda temeli atılan eski Devlet Hastanesi'nin yıkılma hikayesi Zeki Pehlivan tarafından üzüntüyle karşılanıyor. Zeki Pehlivan yıkılmaması için birçok yere müracaat ettiklerini ancak kararın Sağlık Bakanlığı tarafından alındığını ve burada bir çare bulamadıklarını ifade etti. Binanın tadilat edilerek eğitimde, sağlıkta veya başka bir konuda değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Zeki Pehlivan, kendisinin ilk olarak okul yapmak istediğini ancak gelişen olaylar sonrasında devlet hastanesini yaptırmaya karar verdiğini ifade etti. Bir binanın 15-20 yıl içerisinde eskimeyeceğini, binanın deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde yapıldığını ifade eden Zeki Pehlivan, hastane yıkma kararı alanlara ve yıkanlara da hakkını helal etmeyeceğini söyledi.

Eski devlet hastanesi 7 katlı binasının göz göre göre yıkılmasına Kozanlı vatandaşlarda karşı. Buranın herhangi bir kuruma devredilerek tadilat yapıldıktan sonra değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, Zeki Pehlivan ile aynı düşünceye sahip olduklarını ifade ediyorlar. Göz göre göre milyonluk yatırımın yıkılmaması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı'na ve yıkma kararı alan bütün yetkili mercilere seslenerek “hastaneyi yıkmayın” mesajı verdiler.