Anahtar Kelimeler: meselesi büyüyor

Hal meselesi büyüyor

Hal meselesi büyüyor

Hal meselesi büyüyor

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan mevcut belediye binasının karşısında bulunan belediyeye ait yerlerin yıkılarak yerine modern iş yerlerinin ve belediye binasının yapılacağı projesini bildirmişti. Ancak Cumhur İttifakından belediye başkanı Kazım Özgan'ın bu projesine karşı atak geldi. Başkan Yusuf Bilgili ve Nihat Atlı esnafları ziyaret ederek belediye tarafından kira günü dolduğunda işyerinden çıkarılacaksınız sözlerine tepki gösterdiler. Başkanlar esnafın arkasında olacaklarını, Cumhur İttifakı olarak böyle bir projeye evet demeyeceklerini ifade ettiler.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan Kozan'da kapalı hal olarak bilinen bölgeye yeni bir Belediye binası yapmayı planlıyor. Buradaki belediyeye ait işyerlerindeki esnaflara geçtiğimiz haftalarda tebligat gönderildi. Tebligatta kira günü dolan esnafların kira günleri dolduktan sonra iş yerinden çıkmaları bildirildi. Konu kısa süre içerisinde esnaflar arasında en çok konuşulan konular arasında yer almaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı ve AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili meclis üyeleri ile birlikte burada bulunan esnafları tek tek ziyaret ettiler. Böyle bir projeyi belediyenin ekonomik anlamda gerçekleştiremeyecek durumda olmasından dolayı buradaki esnafların mağdur edilmemesi gerektiğini söylediler. Esnaflara; "dükkanlarınızı terk etmeyin, arkanızda bizler varız, meclise böyle bir gündem maddesi gelirse biz red oyu vereceğiz" ifadelerini kullandılar.

Nisan ayında kiralar doluyor

Kapalı hal esnafının birçoğunun önümüzdeki Nisan ayında kira günleri doluyor. Şimdiden düşünüyorlar belediye tarafından çıkarılacaklar mı? çıkarılmayacaklar mı? Pandemiden dolayı zor günler geçiren esnaf bir de böyle bir konu ile karşı karşıya kalınca kara kara düşünmeye başladı. Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın buraya yapacağı işyerlerini yine burada bulunan esnaflara vereceği ifade ediliyor. Altı otopark, üstü işyerleri, diğer katları ise belediyenin birimleri olacak şekilde planlanan proje ile bölgenin çehresinin değişmesi ve hareketliliğin artması hedefleniyor.

Kazım Özgan nasıl cevap verecek?

MHP ve AK parti ilçe başkanlarının bölge esnafını ziyaret etmesinin ardından Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın da konu ile ilgili olarak nasıl bir yol haritası çizeceği merak edilmeye başlandı. Kazım Özgan yapacağı projeden geri adım atar mı atmaz mı bilinmiyor ama hal meselesi her geçen gün büyüyecek gibi duruyor. Özellikle kira günleri dolmaya yakın burada çeşitli ses yükselişlerini görebiliriz.