Halaçoğlu ?Bütün varlığımla mücadeleye devam edeceğim?

Halaçoğlu ?Bütün varlığımla mücadeleye devam edeceğim?

Kozan´ın önde gelen ailelerinden Halaçoğlu ailesinin ferdi olan Yusuf Halaçoğlu İYİ Parti´den aday gösterilmedi. Halaçoğlu Twitter üzerinden açıklama yaparak; ?Listede yer almasam da bütün varlığımla hiçbir küskünlük göstermeden bu yolda mücadeleye devam

Kozan´ın önde gelen ailelerinden Halaçoğlu ailesinin ferdi olan Yusuf Halaçoğlu İYİ Parti´den aday gösterilmedi. Halaçoğlu Twitter üzerinden açıklama yaparak; ?Listede yer almasam da bütün varlığımla hiçbir küskünlük göstermeden bu yolda mücadeleye devam edeceğim? dedi.

MHP´den ihraç edildikten sonra Meral Akşener´in yanında yer alan ve İYİ Parti´nin kurucu üyeleri arasında bulunan Kozanlı Yusuf Halaçoğlu İYİ Parti´nin 600 kişilik milletvekili aday listesinde yer almadı.

Yapılan haberlere göre; Yusuf Halaçoğlu İzmir´den 1. sıra milletvekili adayı olmak istedi. Ancak İYİ Parti genel başkan yardımcısının İzmir´den aday gösterilmesinden dolayı bu konunun mümkün olmayacağı kendisine bildirildi. Yusuf halaçoğlu´na Kayseri 1. sıra milletvekili adaylığı teklif edildi. Yusuf Halaçoğlu bunu eşinin ve çocuklarının İzmir´de olmasından dolayı kabul etmedi. Nihayetinde Yusuf Halaçoğlu İYİ Parti´nin milletvekili aday listesine alınmadı.

Yaşanan bu olaydan dolayı ulusal basına verdiği demeçte; ?İYİ Parti için bu kadar mücadele etmiş bir adama bir yer bulamadılar. Aday yapılmama çok tepki var. Milletvekili olmam önemli değil ama yapılan uygulamaya kırgınım? dediği öğrenildi.

Yusuf Halaçoğlu son olarak Twitter üzerinden bir açıklama daha yaptı. Halaçoğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada; ?Türkiye´yi yeniden parlamenter demokratik hukuk devleti olarak inşa etmek ve tek adam yönetiminden kurtarmak. Listede yer almasan da bütün varlığımla hiçbir küskünlük göstermeden bu yolda mücadeleye devam edeceğim. Çocuklarımıza emin bir gelecek için çalışacağım? ifadelerini kullandı.

Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu´nun İYİ Parti´den listeye girememesi de Kozanlı bazı vatandaşlar tarafından üzüntü ile karşılandı. Vatandaşlar; ?Yusuf Halaçoğlu Kozan´ımızın yetiştirmiş olduğu ender insanlardan bir tanesi. Kendisi Türkiye´nin geleceği için büyük çabalar göstermiştir. MHP´den ihraç edildikten sonra İYİ Parti´yi kuran üyeler arasında yer aldı. Keşke Yusuf Halaçoğlu İYİ Parti´nin listesinde olsaydı. Yusuf Halaçoğlu gibi bir büyük değer her zaman bulunmaz ama biz biliyoruz ki Yusuf Halaçoğlu her ne şartta olursa olsun ülkesinin geleceği ve menfaati için milletvekili olmasa dahi çaba gösterecek ve ülkenin geleceği için çalışacaktır? dediler.