Halaçoğlu, 'İnkar edenler bilgisiz ve cahildir'

Halaçoğlu,

Araştırmacı Tarihçi Yazar Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu "Türklerin diri diri yakıldığını inkar edenler bilgisiz ve cahildir" dedi.

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Camii Kebir Caddesi üzerinde bulunan ve Ermeniler tarafından Türklerin diri diri yakıldığı fırın önünde Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu Türklerin nasıl Ermeniler tarafından katledildiğini anlattı. Geçtiğimiz aylarda Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ile yaptığı görüşmenin ardından Türklerin diri diri yakıldığına dair yazı hazırlayan Yusuf Halaçoğlu bu yazıyı Ermenilerin Türkleri yaktığı fırına astırmıştı. Hem Türkçe hem de İngilizce olarak hazırlanan yazıda Türklerin diri diri yakıldığı anlatılıyor. Halaçoğlu bu yazı ile birlikte genç neslin bilgilenmesi gerektiğini vurguladı. Yusuf Halaçoğlu Ermeniler'in Kozan'da soykırım yaptığını anlattı. Küçükken Sehlikzade Hasan Efendi, Halil Topaloğlu gibi isimlerden fırınlarda Türklerin diri diri yakıldığını bizzat duyduğunu ifade etti. Bu soykırımı inkar edenleri de bilgisizlik ve cahillikle suçladı. 1914 yılının Mayıs ayından 1922 yılının Mayıs ayına kadar tüm Türkiye'de 515 bin 305 Türk'ün Ermeniler tarafından katledildiğini belgelediğini ifade etti. 
Bu bilgilere de Amerika, İngiltere, Fransa ve Cenevre gibi ülkelerdeki arşivlerden ulaştığına dikkat çekti. Bu belgelerle Türklerin değil, Ermenilerin soykırım yaptığını ispatladıklarının altını çizdi. Araştırmacı Tarihçi Yazar Kozanlı hemşerimiz Yusuf Halaçoğlu Ermenilerin tarihte diğer ülkelerde de nasıl faaliyetlerde bulunduklarını, bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın bir Kürt değil Ermeni olduğunu, Fethullahçı terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in köyünün de Ermeni köyü olduğunu belgelerle ispat ettiklerinin altını çizdi. 
Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Yusuf Halaçoğlu tarafından mezalimin yapıldığı fırın önünde verilen konferansta vatandaşlar Yusuf Halaçoğlu'ndan önemli bilgiler aldı. Yusuf Halaçoğlu konferansı'nın sonunda Ermeni soykırımını inkar edenlerin ve fırınlarda diri diri yakılmaları inkar edenleri bilgisizlik ve cahillikle suçladı. 
Yusuf Halaçoğlu, geçtiğimiz aylarda Kozan Belediye meclis toplantı salonunda yaptığı konuşmada Ermenilerin Kozan'da fırınlarda Türkleri diri diri yaktığına dair herhangi bir belge yok diyen tarihçi Abdurrahman Kütük'e gönderme yaptı.