Halkın Huzuru İçin Görevdeler

Halkın Huzuru İçin Görevdeler

Kozan´da halkın huzur ve güvenliği için Kozan ve Adana polisi ortaklaşa olarak ?Kozan Huzur 7? uygulaması gerçekleştirdi.

Kozan´da halkın huzur ve güvenliği için Kozan ve Adana polisi ortaklaşa olarak ?Kozan Huzur 7? uygulaması gerçekleştirdi.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı ekipler ortaklaşa olarak, halkın huzur ve güvenliği için uygulama yaptılar. Yapılan uygulamada 257 polis ve 26 ekip görev yaptı.

Şehrin muhtelif yerlerinde ve umuma açık yerlerde yapılan uygulamada GBT sorgusu, iş yeri kontrolleri, araç ve sürücü kontrolleri yapıldı.

Adana İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız´ın talimatlarıyla gerçekleştirilen huzur uygulamasına Adana İl Emniyet Müdür Yardımcısı Andaç Çelebi´de katıldı. Kozan İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çoban´da ekiplerin gerçekleştirdiği uygulama noktalarını gezerek polislerden uygulama hakkında bilgi aldı.

?Kozan Huzur 7? uygulamasında; 288 şahsın GBT sorgusu yapıldı. 2 yoklama kaçağına gerekli gerekli tebligatlar yapıldı.

Uygulamada, 2 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet 7.65 tabanca, 5 adet tabancaya ait dolu fişek ele geçirildi.

Polis ekipleri uygulama noktalarında trafik yönünden de kontroller yaptılar. Yapılan kontrollerde 128 araç sorgusu yapılırken, 15 araç ve sürücüye toplamda 10 bin 881 TL para cezası kesildi. 4 araç trafikten men edildi.

Polis ekipleri umuma açık yerlerde de kontroller yaptı. Yapılan uygulamada 26 iş yeri kontrol edilirken, bir iş yerine ruhsatsızlıktan işlem yapıldı.

Vatandaşlar polisin yaptığı uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler. ?Polisimiz gece gündüz bizim huzurumuz ve güvenliğimiz için çalışmaktadırlar. Allah onların yar ve yardımcıları olsun. Bu tür uygulamalar suçluluların yakalanmasında daha etkin rol oynuyor. Uygulamaların daha sıklıkla yapılmasını istiyoruz. Bizlerin huzur ve güvenliği için 7/24-365 gün görevi başında olan Türk polisine teşekkür ediyoruz. Allah onların yar ve yardımcıları olsun? dediler.

/resimler/2018-5/9/2224578077540.jpg