HALKIN GÜVENLİĞİ VE HUZURU İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM

HALKIN GÜVENLİĞİ VE HUZURU İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, 04 Mart 2024 ile 11 Mart 2024 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda önemli sonuçlar elde etti.

Hafta boyunca Kozan'a Güven Uygulamaları kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda şu başlıklar öne çıktı:

Yapılan denetimlerde 27 farklı noktada 232 emniyet personeli görev aldı. Operasyonlar neticesinde 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca ve 42 adet fişek ele geçirildi. Ayrıca, 8 araca modifiye işlemi uygulanırken, 9 motosiklet sürücüsüne çeşitli maddelerden idari para cezası kesildi. Trafikte 6 araç ve 2 motosiklet ise men edildi.

Denetimlerde ayrıca 11.63 gram ve 98 tablet muhtelif uyuşturucu/uyarıcı madde ele geçirilirken, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 2415 TL para da ele geçirildi.

Operasyonlar sırasında aranan şahıslar da yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında bir uyuşturucu satıcısı, bir kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan hüküm giymiş kişi, bir hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından toplamda 21 yıl 4 ay kesilmiş cezası bulunan kişi, bir kasten öldürme suçundan toplamda 11 yıl 1 ay 15 gün kesilmiş cezası bulunan kişi, bir uyuşturucu ticaretinden toplamda 17 yıl 9 ay kesilmiş cezası bulunan kişi ve bir vergi usulüne muhalefet ve bilişim sistemleri dolandırıcılığı suçundan toplamda 5 yıl kesilmiş cezası bulunan kişi bulunuyor.

Yakalanan şahıslar, tutuklanarak adli makamlara sevk edildi.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, halkın güvenliği ve huzuru için çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.