Anahtar Kelimeler: Harnup Hasadı Başladı

Harnup Hasadı Başladı

Harnup Hasadı Başladı

İlçemizde ve bölgemizde geniş sahalarda kendiliğinden yetişen keçiboynuzu bölge insanına alternatif gelir sağlıyor. Ağustos Ayı başlarında başlayan hasat Eylül ayı ortalarına kadar devam ediyor.

K.Ekspres- İlçemizde ve bölgemizde geniş sahalarda kendiliğinden yetişen keçiboynuzu bölge insanına alternatif gelir sağlıyor.

Ağustos Ayı başlarında başlayan hasat Eylül ayı ortalarına kadar devam ediyor.

Bu yılki keçiboynuzu hasadının başlaması ile birlikte özellikle kırsal alanlarda oturan kişiler kendi çabaları ile topladıkları ürünleri ilçemiz merkezinde bulunan tüccarlara kg 1 TL den satıyorlar.

Bölgemizde doğal yollar ile yetişen keçiboynuzlarını toplayan bölge insanının topladıkları ürünlerin büyük gelirler sağladığına dikkat çeken yetkililer ürünlerin tam kurumadan toplanmaması gerektiğine dikkat çektiler.

Kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılan keçiboynuzu doğal antibiyotik olarak da biliniyor.

Uzun yıllardan bu yana keçiboynuzu ticareti gerçekleştiren Sebahattin Bozkurt ?Halk arasında harnup olarak bilinen üründen dolayı kırsal alanlarda yaşayan kişilerin ciddi oranda gelir sağladıklarını? söyledi. Bozkurt ?Kozan´da harnup alımı başladı. 

/resimler/2017-8/18/1626319305865.jpg

 

Ürününün bu yılki fiyatı 1 TL dir. Bin derde deva olarak bilinen keçiboynuzu, ağrı kesici, antiseptik, bağışıklık güçlendirici özelliğinin yanı sıra kansızlıktan, nefes darlığına, akciğer-karaciğer rahatsızlıklarından bronşite, çocuk felcinden sigara muzdariplerine kadar birçok soruna iyi geldiği söyleniyor. Bu kadar faydalı bir üründe bölgemizde birçok alanda kendiliğinden yetişiyor. Son yıllarda değeri biraz daha anlaşılan ürünü bölge insanımız toplayarak satıyor.? Dedi.  

Tüm dünyada doğal ürünlere ön talebin artmasından dolayı bölgemiz kırsalında keçiboynuzu bahçeleri de oluşturulmaya başlandı. Haber: Hüseyin Erciyes