HASAR GÖREBİLECEK YERLERDE İNCELEME YAPTILAR

HASAR GÖREBİLECEK YERLERDE İNCELEME YAPTILAR

Sağanak yağıştan dolayı, Kozan İlçe Tarım Müdürü Ömer Erdoğan ve Kozan Ziraat Odası Başkanı Yüksel Şahbazoğlu, zarar görebilecek tarım arazilerinde gözlemleme yaptılar.

Kozan'da pazar günü öğleden sonra saat 15.30 sularında başlayan ve kısa sürede etkili olan sağanak yağıştan dolayı şehir merkezindeki birçok cadde, sokak, ev ve iş yeri su altında kalmıştı. Yağmurla beraber özellikle dere yatakları kenarlarında ve dere yataklarının geçtiği yerlerde bulunan tarım arazileri de su ile doldu.

Kozan İlçe Tarım Müdürü Ömer Erdoğan ve Kozan Ziraat Odası Başkanı Yüksel Şahbazoğlu birlikte hareket ederek zarar görebilecek tarım arazilerinde incelemelerde bulundular. Tarım arazileri zarar gören çiftçiler eğer ki hasar varsa başvuru dilekçesi ile ilgili kuruma başvurmaları halinde gerekli incelemeler yapılacak.

Kozan Ziraat Odası Başkanı Yüksel Şahbazoğlu yaptığı açıklamada: "Pazar günü öğleden sonra ilçemiz Kozan'da sağanak yağış etkili oldu. Bundan dolayı ilçe merkezinde bazı ev ve iş yerleri su altında kaldı. Tarım arazileri konusunda da ciddi bir konu olmadığını gözlemledik. Özellikle dere kenarında bulunan tarım arazilerinde Sayın Müdürümüz ile birlikte incelemelerde bulunduk. Vatandaşlarımızın eğer bir hasarı söz konusu ise bunu dilekçe ile İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekiyor. Konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor." ifadelerini kullandı.