Anahtar Kelimeler: HASAR TESPİTLERİ SÜRÜYOR

HASAR TESPİTLERİ SÜRÜYOR

HASAR TESPİTLERİ SÜRÜYOR

Çarşamba günü saat 13.00'a kadar olan çalışmalar neticesinde Kozan'da 5 adet az hasarlı ve 3 adet girilemeyen bina tespit edildi.

 

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve yine Kahramanmaraş Elbistan ilçesi merkezli 7.6'lık depremlerin ardından Kozan'da da hasar tespit çalışmalarına başlandı. Çarşamba günü saat 13.00'a kadar olan çalışmalar neticesinde Kozan'da 5 adet az hasarlı ve 3 adet girilemeyen bina tespit edildi.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve Elbistan ilçesi merkezli 7.6'lık depremin ardından 10 ilde yıkımlar meydana gelmiş, onbinlerce insan hayatını kaybetmiş, on binlerce insanda yaralanmıştı. Depremden hemen sonra binaların sağlam olup olmadığı konusunda çalışmalar yapılmaya başlandı. Çevre ve şehircilik bakanlığının koordinat etsin de bütün ilçelerde ve illerde hasar tespit çalışmaları yapılmaya başlandı.

Kozan'da da Çanaklı, Tufanpaşa ve Tavşantepe mahallelerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Bu çalışma Kozan merkezde ve köylerindeki bütün evlerde yapılacak. Yaklaşık 6 gündür süren çalışmalar neticesinde Çanaklı Tufan paşa ve Tavşantepe mahallelerinde hasar tespit çalışmaları yapıldı. Çanaklı ve Tavşantepe Mahallesi'nde az hasarlı veya çok hasarlı binaya rastlanmazken, Tufanpaşa Mahallesi'nde 5 az hasarlı ve 3 girilemeyen bina tespit edildi.

Ekiplerin yaptığı bu çalışmalar rapor haline getirilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’da sonrasında az hasarlı veya çok hasarlı binalarda tekrardan inceleme yapacak. Bu evlerde oturulup oturulmayacağına karar verecek. Bu sürecin 2 ay sürmesi bekleniyor.

Vatandaşların kendi binalarındaki hasar tespitlerini görebilmeleri için e-devlet üzerinden hasar tespit sorgulaması yaparak sonuca ulaşabilirler.

7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından özellikle Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman bölgelerinde büyük yıkımlar meydana geldi. Bu bölgelerde de hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Çok hasarlı olan binalar ekipler tarafından kontrollü bir şekilde yıkılıyor.

Şu ana kadar Kozan'da bina yıkımı gerçekleşmedi. Ancak Tufanpaşa Mahallesi Üstün Sokak üzerinde bulunan eski yapılardaki bazı çatlaklardan dolayı bu binalara girişlerin yasaklandığı ve önümüzdeki günlerde alınacak kararla bu binalarda yıkım çalışmalarının yapılacağı kaydedildi.