Anahtar Kelimeler: HAŞERE MÜCADELE BAŞLANMALI

HAŞERE İLE MÜCADELE BAŞLANMALI

HAŞERE İLE MÜCADELE BAŞLANMALI

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de lavra mücadelesine başlaması gerekiyor. Aksi takdirde, yaz aylarında vatandaş sivrisinek ile mücadele edebilir.

Adana Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekiplerinin sivrisineklerin lavra döneminde ilaçlama yapması gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda bu mücadele erken başlamıştı. Ancak, bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin lavra mücadelesinin başlamadığı görülüyor.

Vatandaşlar, yaz aylarına aylar kala henüz lavra döneminde olan sivrisinek ile mücadele edilmesi gerektiğinin altını çiziyorlar. Özellikle, dere yatakları, kanalizasyon gibi yerlerde ivedi bir şekilde ilaçlama yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar; "Geçtiğimiz yıl sivrisinek ile ilgili olarak mücadele güzel yapılmıştı. Yaz ayı boyunca sivrisinek sayısı oldukça azdı. Görüldüğü üzere, bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Ekiplerin bir an önce lavra mücadelesine başlaması gerekiyor. Bizler yazın sivrisineklerle yatıp kalkmak istemiyoruz. Öte yandan, diğer haşere ve böceklerle de mücadele edilmesi gerekiyor. Yetkililer İnşallah bizim çağrımızı duyanlar" ifadelerini kullandı.