?HASTALIK YAYAN ARITMA TESİSİ YENİLENSİN? imza kampanyası

?HASTALIK YAYAN ARITMA TESİSİ YENİLENSİN? imza kampanyası

Kozan Kayhan bölgesinde yaklaşık 30 yıldan bu yana hastalık ve pis koku yayan atık su arıtma tesisi için internet üzerinden imza kampanyası başlatıldı.

Kozan Kayhan bölgesinde yaklaşık 30 yıldan bu yana hastalık ve pis koku yayan atık su arıtma tesisi için internet üzerinden imza kampanyası başlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde Çevre Platformu adı altında arıtma tesisi yakınında bir program gerçekleştirildi. Programda farkındalık yaratan kurumlar ve şahıslar arıtma tesisine çözüm bulunması için internet üzerinden imza kampanyası başlattılar. 30 yıldan bu yana yapılamayan iş şimdi internet üzerinden atılacak imzalara kaldı.

Vatandaşlar tepkilerini verdikleri imzalarla ortaya koyacaklar. Bu imzaları, burası ile ilgilenen bakanlık, İl Müdürlüğü veya ilçedeki sorumlular görecek. Peki, sorun bu şekilde giderilebilir mi? Bugüne kadar siyasetçiler, Kozan´ın kanayan yarası haline gelen atıksu arıtma tesisinin daha verimli ve işlevini tam yerine getirir şekilde çalışması için birçok söz verdi. Hiçbir söz yerine gelmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı, vekiller, belediye başkanları, bürokratlar? Herkes, o yöre halkının kurtulması için vaatlerde bulundu. Vaatlerin hiçbiri yerine gelmedi.

İnternet üzerinden başlatılan imza kampanyası ne kadar etkili olur. O da belli değil. Ancak, her ne olursa olsun Demokratik hukuk ülkesinde vatandaşlar tepkilerini ortaya koyabilmeli. imza ile de olsa burada yaşanan sorunun dile getirilmesi gerekiyor.

?Birlikten kuvvet doğar? sözü ile yola çıkılarak, buradaki sorun çözülebilir. Ancak A´dan Z´ye siyasetçiler, bürokratlar, işadamları, STK lar. Bu sorunun çözülmesi için taşın altına ellerini koymaları gerekiyor.

Çevre Platformu tarafından başlatılan imza kampanyasına http://chng.it/ffzsb2bKRV  sitesinden ulaşılarak bu kampanyaya katılabilirsiniz.

imza kampanyasında bugüne kadar 750 civarında imza toplandı. Kampanya mektubunda ise çok ilginç ve dikkat çekecek noktalara değinildi. Arıtma tesisinden arıtılan suların akarsuya karıştığı, sularla tarım arazilerinin sulandığı ve tarım arazilerinde üretilen ürünlerin de tüm Türkiye´ye gönderildiği anlatılıyor. Peki bu ürünleri kimler tüketiyor? Herkes tüketiyor olabilir. Çünkü hangi ürünün nerede üretildiğini kimse bilmiyor.

İmza kampanyası ile birlikte A´dan Z´ye bütün kurumların el birliği yaparak Kozan´ın kanayan yarası haline gelen Kayhan bölgesindeki arıtma tesisine çözüm bulunması gerekiyor. Aksi takdirde bu çevrede yaşayan insanların sağlığı 30 yıldan bu yana olduğu gibi bundan sonra da tehdit altında olmaya devam edecek.