HASTANE KAVŞAĞI AKILLI KAVŞAK OLUYOR

HASTANE KAVŞAĞI AKILLI KAVŞAK OLUYOR

HASTANE KAVŞAĞI AKILLI KAVŞAK OLUYOR

Kozan Belediyesi, ilçedeki büyük yatırımlarına hız verdi. Belediye Başkanı Musa Öztürk Kozan halkının yıllardır hayal ettiği modern hastane kavşağı için proje hazırlattı.

Kozan´da biri bulvar olmak üzere toplam 6 yolun birleştiği ve ilçenin en işlek kavşağı olan ?Hastane Kavşağı´ akıllı kavşağa dönüştürülüyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, ilçedeki trafik akışını rahatlatacak ve sürücülerin güven içerisinde ulaşımlarını sağlayacak kavşak projesi için geri sayımın başladığını söyledi.

Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Doç Dr. Murat Karacasu ve Yrd. Doç Dr. Şafak Bilgiç tarafından hazırlanan proje hakkında bilgi veren Başkan şunları söyledi; ?Göreve gelmeden önce halkımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyoruz. İlçemizin en karmaşık kavşağı olan Hastane Kavşağını modern bir kavşağa dönüştürmek için Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden alanında uzman akademisyenlere proje hazırlattık. Malumunuz Yeni Büyükşehir Yasası gereğince bu tip büyük kavşaklar Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleniyor. Bu nedenle hazırlattığımız projemizi Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü´ye de sunarak onayını aldık. İnşallah bu projeyi Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte en kısa zamanda hayata geçirerek ilçemizi bir problemden daha kurtaracağız. Göreve talip olma gayemiz zaten ilçemizin sorunlarını çözmek ve halkımıza hizmet etmekti. ?Musa Öztürk Söz Verdiyse Yapar´ sloganıyla yola çıktık. 2 yıllık hizmet süremizde ilçemizin simgesi haline gelmiş olan Alparslan Türkeş, Cumhuriyet ve Ersan Arıkan Parkı gibi on kadar parkımızı yeniden vatandaşımızın hizmetine açtık. Musa Öztürk 5 yılda çözemez denilen ilçemizin nazım ve uygulama imar planı sorununu yine Büyükşehirimizin desteği ile 2 yılda tamamladık. İlçemiz altyapısının en büyük sorunu olan yağmur suyu sorununu bir yılda çözdük. İlçemiz turizmine çok büyük katkısı olacak hizmetlere imza atarak Yiğenoğlu Sokağımızın restorasyonunu tamamladık ve tarihi görünümüne kavuşturduk. Yine restorasyonunu tamamladığımız Yapıcı Konağımızı butik otel olarak kısa süre sonra hizmete açacağız. Büyükşehir yasasının getirmiş olduğu tüm olumsuzluklar ve imkânsızlıklara rağmen halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Ayrıca kısa süre içerisinde yeni projelerimizi de vatandaşlarımız ile paylaşacağız. Kazasız günlerde kullanmamız temennisiyle modern hastane kavşağımız şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun.?