Anahtar Kelimeler: Hatun Teyze kaybettik

Hatun Teyze´yi kaybettik

Hatun Teyze´yi kaybettik

Anavarza Antik Kenti´nde evinin bahçesinde bulunan tarihi eserleri yıllarca eşi ile birlikte koruyan Hatun Dilci hayatını kaybetti.

Anavarza Antik Kenti´nde evinin bahçesinde bulunan tarihi eserleri koruyan ve bu bekçilikten de emekli olan Hatun Dilci bir süredir rahatsızlıklarından dolayı tedavi görüyordu. Hatun Dilci rahatsızlıklarına daha fazla dayanamayarak hayatını kaybetti.

?Hatun Ana? olarak bilinen Hatun Dilci, uzun yıllar eşi ile birlikte Anavarza Antik Kenti´nde bulunan evinin bahçesindeki tarihi eserleri korumakla devlet tarafından görevlendirildi. Anavarza Antik Kenti´ne gelen yerli ve yabancı turistleri güleryüzü ile karşıladı. Onlara yapabileceği en iyi şekilde ev sahipliği yaptı. hiçbir zaman kimsenin kalbini kırmadı. Bir gün içerisinde belki onlarca kez aynı şeyleri tekrarlayarak turistleri Anavarza Antik Kenti ile ilgili olarak bilgilendirdi. Hiç kimsenin tarihi eser çalmasına, kaçırmasına izin vermedi. Emekli olduktan sonra devlet bekçilik görevini oğluna devretti. O esnada da evin bahçesinde bulunan mozaiğin taşınmasına karar verildi. Mozaik yerinden sökülerek Adana´ya götürüldü. Hatun Ana bu duruma çok duygulandı. Çünkü o mozaiği korumak için yıllarca bekçilik yapmıştı. Gelen binlerce turiste o mozaik hikayesini anlatmıştı. Yetkililer Hatun Dilci´nin bu duygusallığına karşılıksız kalmadı. Yerinden sökülerek götürülen mozaiğin minyatürünü yaparak Hatun teyzeye geçtiğimiz aylarda hediye etmişlerdi. Hatun teyze o mozaiğe bakarak günlerine geçiriyordu.

Uzun yıllar boyunca canını dişine katarak, yeri geldiğinde düşman sahibi olarak ama hiçbir zaman üstlendiği görevden taviz vermeyerek görevini en iyi şekilde icra eden Hatun Dilci´ye Allah´tan rahmet, kederli ailesine ve geride kalanlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.