HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI COŞKUYLA AÇILDI!

HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI COŞKUYLA AÇILDI!

Kozan Halk Eğitim Merkezi'nin (HEM) organizasyonuyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nın açılışı Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü ve protokol üyelerinin katılımıyla Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda gerçe

Açılış töreninde Kozan HEM Müdürü Ahmet Osmanca bir konuşma yaparak, HEM'in "Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim" anlayışı ile hareket ettiğini ve bölgedeki tüm vatandaşlara ilgi, istek, ihtiyaç ve yetenekleri doğrultusunda eğitim vermeyi amaçladığını söyledi.

Osmanca konuşmasında şu bilgilere yer verdi:

1 Eylül 2023 tarihinden bugüne kadar 38 farklı alanda 1173 kursta toplamda 16.126 vatandaşa hizmet verildi.

Destekleme ve yetiştirme kurslarıyla gençler ücretsiz üniversite sınavlarına ve KPSS'ye hazırlanıyor.

Ön lisans mezunu gençler için 24 Haziran'da KPSS kursları başlıyor.

Bu yıl açılan kurslar sonucunda 41 gencin polis, 29 gencin subay ve astsubay, 17 gencin beden eğitimi ve spor, 6 gencin orman muhafaza memuru, 4 gencin aşçı, 10 gencin de zabıt ve icra katibi olarak istihdam imkanı sağlandı.

Kozan HEM Spor Kulübü güreş, jimnastik, karate ve tekvando dallarında Türkiye şampiyonları çıkararak Kozan'ı ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil ediyor.

Konuşmaların ardından halk oyunları ve mehteran gösterileri gerçekleşti. Kaymakam Arslanköylü ve beraberindekiler kursiyerlerin el emeği göz nuru yıl sonu sergisini de açarak usta öğreticilerden ve kursiyerlerden bilgi aldılar.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri 3-6 Haziran tarihleri arasında Kozan HEM bahçesinde ve Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda çeşitli programlarla devam edecek.