Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri başladı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri başladı

Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri başladı.

Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün bu yıl ilk kez düzenlediği Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda düzenlenen açılış programı ile başladı. 5 gün sürecek olan etkinliklerin startı bugün verildi. Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda vatandaşların da katılımı ile gerçekleştirilen programa Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, siyasi parti temsilcileri ve protokol mensupları da katıldı. İlk olarak Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Bünyamin Akbulut bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün vermiş olduğu kurslar hakkında bilgi verdi. İsmail Bünyamin Akbulut yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Tüm dünyayı etkisi alan Covid 19 salgınının, çalışma hayatı ve sosyal yaşama getirdiği kısıtlamalar, Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim düsturu ile gerçekleştirdiğimiz, Halk Eğitimi faaliyetlerini de olumsuz yönde etkilemiş, kurs - kursiyer de sayılarımızı düşürmüş, gerçekleştirmek istediğimiz sosyal ve kültürel faaliyetlerimize maalesef mani olmuştur. Salgın süresince gerekli tedbirleri alarak, eğitim-öğretime devam etmeye, salgınla mücadelede ise kurum olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret ettik. 11 Mart 2020 tarihinde kısıtlamaların başlamasıyla, salgınla mücadelede çok önemli olan fakat o dönem tedarikinde güçlük çekilen maske ve siperlik üretimimizle, ilçemize bu anlamda, can suyu olmaya çalıştık. Yıl sonu sergimizi sanal ortamda gerçekleştirip, gerekli tedbirleri alarak yaz kurslarımızı sorunsuz bir şekilde tamamladık. Öğretmenlerimizle uzaktan eğitim yaparak, Üniversite hazırlık kurslarımızda, gönüllü kursiyerlerimize kesintisiz hizmet vermenin gayreti içerisinde olduk.

Kozan Halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü, Bayan güreşçilerimiz Hatice Nur Sarı ve Tülin Öztürk'ün elde ettikleri başarılar sonucu, milli takıma çağrılmalarıyla gururlandık. Kulüp antrenörlerimizin mesleki gelişimi için çok önemli olduğunu düşündüğümüz Avrupa'da Yetişkinlerin Spora Katılımı ve Eğitimlerinin incelenmesi konulu proje başvurumuz Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.

Arka bahçemize yapmayı hayal ettiğimiz, Meslek Atölyeleri için Çukurova Kalkınma Ajansına ‘Sosyal Gelişimi Destekleme Proje’ başvurumuzu yaptık, sonucunu bekliyoruz. Kozan Kent Konseyi işbirliği ile Kozan'ımızın tanıtımına katkı sağlayacağını düşündüğümüz, ‘Kozan İçin Tasarla’ Tişört Tasarım Yarışmasını düzenleyerek dereceye giren tasarımların seri üretimini yaparak sizlerin beğenisine sunduk.” ifadelerini kullandı.

Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Kozan Kent Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen Kozan'ın tanıtımı için tasarım yarışması yapılmıştı. Yapılan tişört tasarım yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri düzenlenen programda verildi. Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü halk oyunları, gitar, keman kursu öğrencilerinin gösterileri ile devam etti. Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve beraberindeki protokol mensupları Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde verilen kurslardaki ürünlerin tanıtıldığı serginin de açılışını yaptı.