Anahtar Kelimeler: Hayat Öğrenme Haftası kutlanıyor

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlanıyor

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlanıyor

Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 01-06 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikler bugün başladı. Kozan Belediye Sinemasında ki proğram saygı duruşu ve İstıklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kozan

Akbulut konuşmasında; “Bu yıl ikincisini kutlayacağımız Hayat Boyu Öğrenme Haftası açılış proğramına hoş geldiniz. Hayat Boyu Öğrenme Kurumları her zaman her yerde herkes için eğitim felsefesi ile bulunduğu bölgede toplumun her kesimine ulaşarak vatandaşlarımızın ilgi, yetenek ve istekler doğrultusunda eğitim vermeyi, aynı zamanda bulunduğu bölgenin kültürel mirasının korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaç edinmiş yaygın eğitim kurumlardır. Bizlerde bu amaçla Kozan Halk Eğitim Merkezi ailesi olarak tüm paydaşlarımızla beraber 01 Eylül 2021 tarihinden bugüne kadar 38 farklı alanda, 900 kurs açarak toplamda 12844 vatandaşımıza hizmet verdik. Destekleme ve yetiştirme kurslarımızda 263 kursiyerimizi üniversite kurslarına hazırladık. KPSS kurslarımızda ise 140 kursiyerimiz eğitimlerine devam etmektedir. Bunların yanında 1860 açık öğretim öğrencimizin iş ve işlemlerini yaparak eğitimlerine devam etmelerine yardımcı olduk. Düzenlediğimiz Aşık Veysel Anma gösterileri, Halk Oyunları gösterileri, bağımlılıkla mücadele semineri, kan bağışı, doğa yürüyüşü ve Mehteran gösterileri ile 3-4 Haziran’da düzenleyeceğimiz Anavarza Antik Kenti Çalıştayı ile ilçemizin sosyal ve kültürel yaşamına katkı vermenin çabası içinde olacağız.” dedi.

            Yapılan konuşmadan sonra yıl içinde yapılan çalışmaların tanıtım videosu sunumu, Halk Oyunları gösterisi, davul şov, açık öğretim mezunları diploma töreni ve ilçe merkezinde bulunan tarihi Yukarı Çarşı’da Kozan temalı resim sergisi ile devam etti. Kutlamalar 3-4 Haziran tarihlerinde Anavarza Antik Kenti Çalıştayı ile sona erecek.