Tarih: 05.07.2024 15:34

HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE

Facebook Twitter Linked-in

Yüzlerce çocuk, sabahın erken saatlerinde camilere ve Kur'an kurslarına giderek hem dua ve sure öğreniyor hem de temel dini bilgileri hocalarından alıyor. 

Yusuf Baysal Camii'nde düzenlenen kursa katılan öğrenciler, hocalarından oldukça memnun olduklarını belirttiler. Duaları, sureleri, namaz kılmayı ve dinin gerekliliklerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden çocuklar, yaz Kur'an kurslarının onların dini bilgilerini pekiştirdiğini dile getirdiler. Bazı öğrenciler, duaları ve sureleri öğrendiklerini, bazıları ise yavaş yavaş Kur'an-ı Kerim okumaya başladıklarını eklediler.

Kurslara katılan çocuklar, hem dini bilgilerini geliştiriyor hem de sosyal anlamda kaynaşma fırsatı buluyor. Veliler de bu kursların çocuklarının dini ve ahlaki gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurguluyor. Yaz Kur'an kursları, çocuklara hem manevi hem de eğitsel anlamda büyük katkılar sunuyor.

Veliler de yaz Kur'an kurslarından memnun. Çocuklarının dini eğitim almalarının yanı sıra cami ortamında bulunmalarının onlara disiplin ve sorumluluk kazandırdığını belirten veliler, bu kursların devamlılığını istiyor. Kurslara katılan çocukların velileri, çocuklarının camiye ve Kur'an kurslarına severek gittiklerini ve dini bilgilerini artırdıklarını dile getiriyor.

ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN YAZ KUR'AN KURSLARI

Kursa katılan öğrenciler, yaz tatilinde hem eğlenip hem de dini bilgiler öğrendiklerini belirtiyor. Yusuf Baysal Camii'nde kursa katılan Muhammed, "Yaz tatilinde hem eğleniyoruz hem de dinimizi öğreniyoruz. Hocalarımız çok iyi, bize her şeyi sabırla öğretiyorlar," dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —