Hayırseverlerin desteği ile 2 bin kişilik aşure ikramı

Hayırseverlerin desteği ile 2 bin kişilik aşure ikramı

Hayırseverler Meliha Durakdemir ve Gülsüm Minik tarafından Kozan Belediyesi Aş Evi’ne yapılan malzeme desteği ile aş evi personelleri tarafından hazırlanan aşureler vatandaşlara ikram edildi

Gencinden yaşlısına cami cemaatinin yoğun ilgi gösterdiği aşure ikram programında Başkan Özgan’ın talimatı ile hazırlanan aşureler Aşevi Müdürü Orhan Dağlı ve personelleri tarafından vatandaşlara ikram edildi.

Aşure ikramından yararlanan vatandaşlar Kozan Belediyesine ve destekleri için hayırseverlere teşekkür ettiler.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan; “Kozan Belediyesi olarak geçmişte olduğu gibi bugünde muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlarımıza hayırseverlerimizin destekleri ile aşure ikramında bulunuyoruz. "Şehrullahi'l-Muharrem" olarak meşhur olan, yani "Allah'ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Âşura Gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bizlerde bugün Kozan Belediyesi olarak hemşerilerimizle beraber hayırsever kardeşlerimizin de destekleri ile Belediyemiz aşevinde hazırlanan aşurelerimizin tadına bakmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.