Anahtar Kelimeler: Hayvan sürüsüne otomobil çarptı

Hayvan sürüsüne 2 otomobil çarptı

Hayvan sürüsüne 2 otomobil çarptı

Kozan Adana Karayolu üzerinde meydana gelen olayda iki otomobil küçükbaş hayvan sürüsüne çarptı, olayda 23 küçükbaş hayvan telef oldu.

Kaza, Kozan Adana Karayolu Mansurlu yol kavşağı civarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre;  Cuma Özdemir isimli vatandaş küçükbaş hayvanlarını otlattıktan sonra evine götürüyordu. Mansurlu yol kavşağına yakın bir yerde küçükbaş hayvan sürüsü karşıdan karşıya geçerken, gidiş ve dönüş istikametindeki iki otomobil sürüye çarptı. Adana istikametinden Kozan istikametine seyir halinde olan Ziya Çelik yönetimindeki 01 ACY 212 plakalı otomobil ile Kozan istikametinden Adana istikametine seyir halinde olan Ramazan Çalış yönetimindeki 80 KE 995 plakalı otomobiller karşıdan karşıya geçen sürüye çarptı. 30 baş küçük hayvandan 23’ü telef olurken, hayvanların sahibi Cuma Özdemir olayın şokunu üzerinden atamadı.

Gazetecilere yaptığı açıklamada, geçim kaynağının hayvancılık olduğunu ifade eden Cuma Özdemir, her gün yaptığı gibi hayvanlarını otlatmaya götürdüğünü, geri dönüş yolunda böyle bir olayın meydana geldiğini ifade etti. Özdemir, 30 küçükbaş hayvanının olduğunu, bunların 23’ünün meydana gelen olayda telef olduğunu söyledi. Araç sürücüleri ise yolda herhangi bir hayvan çıkabilir levhasının olmadığını söylediler.

Jandarma ekipleri meydana gelen olayla ilgili soruşturma başlattı.