Anahtar Kelimeler: Hazırlık

Hazırlık Tam

Hazırlık Tam

2024 yılı orman yangınlarıyla mücadele sezonuna hazır olmak amacıyla Kozan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kapsamlı bir yangın tatbikatı düzenlendi.

Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli'nin önderliğinde icra edilen tatbikata, bölge müdür yardımcısı, şube müdürleri, Kozan Orman İşletme Müdürü Muhammet Onur Leylek, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesi'nden gelen ekipler ile orman yangınlarıyla mücadelede görev alan çok sayıda personel katıldı.

Gerçekçi bir senaryo doğrultusunda ormanlık alanda yangın çıktığı ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, yangını kontrol altına almak için koordineli bir şekilde çalıştı. Modern yangın söndürme teknikleri ve ekipmanlarını kullanan ekipler, yangını en kısa sürede söndürmeyi başardı.

Tatbikat sonrası değerlendirmede bulunan Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, "Bu tatbikatı, olası orman yangınlarında personellerimizin koordinasyonunu ve hızlı müdahale kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla düzenledik. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz bu tatbikatlar sayesinde, orman yangınlarına karşı daha etkin ve hızlı bir şekilde müdahale edebiliyoruz." dedi.

Etli, yangınlarla mücadelenin önemine vurgu yaparak, tüm vatandaşları ormanları korumaya davet etti. Orman yangını gördüklerinde 177'yi aramaları gerektiğini hatırlatan Etli, "Ormanlarımız hepimizin. Bu değerli hazinelerimizi korumak için hepimize görev düşüyor." diye konuştu.