Anahtar Kelimeler: HEDEF MİLYON ZİYARETÇİ

HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ

HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan binlerce yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapan Kozan’da sosyal medya fenomenlerini ağırladı.

Kozan Belediyesi tarafından restore edilerek turizme kazandırılan tarihi Arıkan Konağında başlayan fenomenlerin Kozan turu Dağılcak tabiat parkında son buldu. Kozan’ın tarihi konaklarını,  yöresel ürünler merkezini, Dağılcak tabiat parkı ve Kozan barajında tekne turu yapan fenomenler Kozan kalesinde menengiç kahvesi ile tarih ve doğanın keyfini çıkararak tüm takipçilerine duyurdular.

Çukurova Üniversitesi Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çolak ve yardımcısı Röportaj Adam Mahsun Karaca, Biz Adanalıyık Selim Ağaçdalı, Yeliz Doğramacılar, Kozan'da Kozan Soner Özev, Alperen Bilgili, Adana Yiyor Gökhan, Akın Akdağ, Nurşen Aksoy ve Rahat Anne'yi ağırlayan Kazım Özgan heyetle birlikte Kozan’ın tarihi ve doğal güzelliklerini anlattı. Kadirli ve Kozan kardeşliğinin de gündeme geldiği gezide Fenomenler Kadirli Kozan soruları ile katılımcıları kahkahaya boğdu.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan pandemi nedeni ile etkinliklerin yaklaşık 2 yıldır yapılamadığını ifade ederek “ ilçemizin tanıtımı için elimizden geleni yapacağız. 1 milyon günübirlik ziyaretçi hedefindeyiz. Kültür ve tarih turizmi, eko turizmi canlandırmak için yoğun bir mesai yapacağız” dedi.

Röportaj Adam Mahsun Karaca Kozan’a hayran kaldığını ifade ederek tarih ve doğa tutkunlarını ilçeye davet etti.

Fenomen Adana Yiyor Gökhan Kozan’ın 7 Kaleli tek kent olduğunu ifade ederek Kozan‘ın tarihi ile doğası ile eşsiz manzarası ile müthiş bir yer olduğunu ifade ederek “ sosyal medya 10 yıldır var ama milenyum ile birlikte internet kullanımı hat safhaya ulaştı kendini geliştirenler sosyal medyada kitlelere ulaştı. İnstagram, twitter, şimdi tik tok ile gençler hedef kitlelere ulaşıyor” diye konuştu.

Biz Adanalıyık Selim Ağaçdalı marka değeri çok yüksek olan Kozan’ın hak ettiği yerde olmadığını ifade ederek “ Bugün Kozan’dayız. Her ilçemizin güzellikleri ayrı. Kozan medeniyetler şehri olacak halde. Hatta il olacak vaziyette ama biz sakin ol diyoruz. Bu kadar tarihi doğal güzellikleri olan ilçenin markalaşmaması bu kadar açılamayıp kısır döngüde olması üzücü. 7 kalesi olan bir ilçeden bahsediliyor. Filimler çekilmiş. İnşallah Kozan Belediyesi narenciyesi, tarihi, eko turizmi ile markalaşır ” dedi.

Fenomenler Kozan’ın tarihi sokaklarında doğa turu ve esnaflarını ziyaret ederek Kozan Belediyesi’nin de kadın dostu üretim merkezlerinde de çekimler yaparak ilçeden ayrıldı.