HEDEF FABRİKA DEĞİL, İŞGAL EDİLEN ALANIN GERİ ALINMASI!

HEDEF FABRİKA DEĞİL, İŞGAL EDİLEN ALANIN GERİ ALINMASI!

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Hakan Ağca tarafından yapılan açıklamalara ilişkin bir basın bülteni yayınladı.

Bültende, Ağca'nın yatırım engellenmesi algısı oluşturmaya çalıştığı belirtilerek, ruhsat ve yapı kullanma izninin 09/10/2023 tarihinde verildiği ve tesisin işleyişine herhangi bir müdahalede bulunulmadığına vurgu yapıldı.

İşgal Edilen 63 Dönüm Arazi

Belediyeye ait Yarımoğlu Mahallesi 1556 Ada 1 Parsel ve Taş Mahallesi 252 Ada 1 Parsel'de Hakan Ağca tarafından işgal edilmiş 63 dönümlük arazi olduğu belirtildi. İşgal edilen alanlardan birinde 1. ve 3. derece arkeolojik sit alanı bulunduğu ve Kozan halkının rekreasyon ihtiyacına yönelik düzenlemeler planlandığı ifade edildi. Diğer alanda ise depreme dayanıklı müstakil konutların ve sitelerin yapılacağı yerleşim alanları oluşturulması planlanıyor.

Tahliye Süreci

Ağca'dan işgal ettiği alanları boşaltması istendi fakat reddedilmesi üzerine 2886 Sayılı Kanun kapsamında Kozan Kaymakamlığı'na tahliye için yazı yazıldı. Kaymakamlık tarafından tahliye işlemleri başlatıldı ve Ağca'ya alanın teslim edilmesi gerektiği tebliğ edildi. Ağca'nın Adana İdare Mahkemesi'ne açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı ilk etapta kabul edildi. Fakat belediyenin müdahil olması ve savunma sunması sonucunda bu karar kaldırıldı. Üst mahkeme de Ağca'nın itirazını reddetti.

Hukuki Engel Kalmadı

Bültende, Kaymakamlığın taşınmazları belediyeye teslim etmesinde hukuki bir engel kalmadığı ve tahliye ve teslime ilişkin sürecin takip edildiği belirtildi.

Kozan Halkına Hizmet

Kozan Belediye Başkanı, amacının Kozan halkına ait alanı korumak ve haklarını gözetmek olduğunu vurguladı. Ağca'nın yatırım engelleme ithamlarının gerçek olmadığının altını çizdi.