Helikopterler ve uçaklar çalışmaları durdurdu

Helikopterler ve uçaklar çalışmaları durdurdu

Kozan'a bağlı Kuyubeli Mahallesi'nde çıkan orman yangınında akşam olması sebebiyle helikopterler ve yangın söndürme uçakları çalışmalarını durdurdu. Yangına sadece karadan müdahale ediliyor.

Kozan'a bağlı Kuyubeli Mahallesi'nde çıkan orman yangınında akşam olması sebebiyle helikopterler ve yangın söndürme uçakları çalışmalarını durdurdu. Yangına sadece karadan müdahale ediliyor. Gecenin karanlığında kıvılcımlar geceyi aydınlatmaya başladı.

Kozan'a bağlı Kuyubeli Mahallesi'nde öğle saatlerinde başlayan yangın rüzgarın etkisi ile hızlı bir şekilde büyüdü. Yangına gündüz saatlerinde havadan müdahale ediliyordu. Akşam saatleri olması sebebiyle yangın söndürme uçakları ve helikopterleri çalışmalarını durdurdular. Kuyubeli Mahallesi bölgesindeki kızılçam orman yangınına sadece karadan müdahale edilmeye devam ediliyor. Karanlık düşünce kızılçam ormanındaki kıvılcımlar ve alevler geceyi aydınlatmaya başladı. Acı manzara karşısında ekiplerin çalışması dört koldan devam ediyor. Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam gündüz saatlerinde yangın çıkan bölgeye gitti. Yetkililerden ve bölge sakinlerinden yangın ile ilgili olarak bilgi alan Kaymakam Şafak Gürçam başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Yangından dolayı mağdur olan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için 0322 515 29 30 No'lu telefondan ihtiyaçlarını bildirebilecekleri kaydedildi. Yangının söndürülmesi noktasında oluşturulan kriz masasında yangının nasıl kontrol altına alınacağı konusunda da geniş çaplı bilgi alışverişi yapıldı. Yangına çevre illerden ve ilçelerden onlarca arazöz ve yüzlerce işçi ile müdahale edilmeye devam ediyor.