HEMŞEHRİMİZ MURAT SEFA DEMİRYÜREK, KIRŞEHİR VALİSİ OLARAK ATANDI

HEMŞEHRİMİZ MURAT SEFA DEMİRYÜREK, KIRŞEHİR VALİSİ OLARAK ATANDI

İskenderun Kaymakamı hemşehrimiz Murat Sefa Demiryürek, Kırşehir Valisi olarak atandı.

Demiryürek, görev süresince birçok önemli ilçede kaymakamlık yapmış ve ismi çeşitli yerlere verilmişti.

Kırşehir Valiliğine atanan Murat Sefa Demiryürek, 1973 yılında Adana’nın İmamoğlu ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra, 1990 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne giren Demiryürek, mezuniyetinin ardından Türkiye Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü bünyesinde Mali Analist Yardımcısı olarak görev yaptı.

1998 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 86. Dönem Adana Kaymakam Adayı olarak göreve başlayan Demiryürek, Adana Aladağ, Kayseri Tomarza ve Yalova Altınova ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. Adaylık döneminde ayrıca İngiltere’nin Nottingham Üniversitesi'nde dil ve sosyal politika eğitimi aldı.

Kaymakamlık mesleğine atandıktan sonra, Konya’nın Akören ilçesinde ve Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde görev yaptı. 2003 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde "Futbolda Şiddet Olgusu ve Futbol Karşılaşmalarının Güvenlik Yönetimi" konulu yüksek lisans tezini tamamladı.

Muş Hasköy’de 3 yıl kaymakamlık görevi yürüten Demiryürek, aynı dönemde Muş Vali Yardımcılığı ve Muş Havaalanı Mülki İdare Amirliği görevlerini üstlendi. Daha sonra Antalya Demre, Aydın Köşk ve İzmir Urla kaymakamlıkları gibi önemli görevlerde bulundu. 2017 yılında Üsküdar Kaymakamı olarak atandı ve bu görevi başarıyla yürüttü.

Görev yaptığı ilçelerde, Nurhak’ta bir öğretmenevine, Hasköy ve Köşk ilçelerinde ise birer caddeye ismi verilen Murat Sefa Demiryürek, evli ve iki çocuk babasıdır.

Demiryürek’in atanmasıyla birlikte Kırşehir’de valilik görevine başlarken, başarılı bir kariyer geçmişiyle öne çıkmakta.