Anahtar Kelimeler: HERKES ENGELLİ OLABİLİR

HER AN HERKES ENGELLİ OLABİLİR

HER AN HERKES ENGELLİ OLABİLİR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir araya gelen engelliler, her bireyin birer engelli adayı olduğunu bir kez daha hatırlattılar.

Kozan Beyazay Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği kapsamında, Kozan Belediyesi Millet Bahçesi Kültür Salonu’nda engelliler kendi günlerini kutlamak için bir araya geldiler. Sadece engelliler gününde hatırlanmak istemeyen engelli vatandaşlar, her bireyin birer engelli adayı olduğunu bir kez daha hatırlattılar. Kozan Beyazay Derneği tarafından yürütülen “Gün Işığım Olur musun?” projesi kapsamında, okul harçlıklarını biriktiren çocukların destekleri ile alınan akülü tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahibi olan engellilere verildi.

3 yıldan bu yana sürdürülen proje kapsamında, bugüne kadar 20 adet tekerlekli akülü arabanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade eden Kozan Beyazay Derneği Başkanı Ahmet Ünal; “Biz Kozan Beyazay Derneği olarak, engelli vatandaşlarımıza her daim sahip çıkmak için mücadele ediyoruz. Mücadelemizi gerçekleştirirken bizlere her daim destek olan herkese teşekkür ediyoruz. “Gün Işığım Olur musun?” projesine destek olarak ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza yardım eden herkese ayrı ayrı kutluyorum” dedi.

Engelliler şiirler okuyarak, türküler söyleyerek farkındalık oluşturdular. Engelleri aşarak engel tanımayan bu insanlar, herkese büyük bir mesaj verdiler. “Herkes her an engelli olabilir” mesajını veren engelli vatandaşlar, kendi hayatlarının zorluklarını şiirlerle ve türkülerle anlattılar.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında, “Gün Işığım Olur musun?” projesine destek olanlara plaketleri Dernek Başkanı Ahmet Ünal tarafından verildi. Program hatıra fotoğraf çekimiyle son buldu.