Anahtar Kelimeler: kontrol altında

Her şey kontrol altında

Her şey kontrol altında

Kozan Devlet Hastanesindeki yoğun bakım ünitelerinde kullanılan ventilatör solunum cihazlarının sayısı artırıldı.

Türkiye'de koronavirüs vakalarının görüldüğü günden itibaren ventilatör cihazları hastane yoğun bakımlarında sıklıkla kullanılan tıbbi cihazlardan bir tanesi oldu. Kozan Devlet Hastanesinde normal şartlarda hastanenin ihtiyacını karşılayan ventilatör cihazları son günlerde artan koronavirüs vakaları nedeniyle ihtiyacı karşılayamaz duruma gelmişti. Pandemi başladıktan sonra Kozan Devlet Hastanesi yönetimi hastanede yetersiz olabileceği düşüncesi ile ventilatör cihazı alınması noktasında gerekli çalışmaları başlatmıştı. Yaklaşık 3 ay önce yeniden yapılan girişimler sonucunda 10 adet olan ventilatör sayısı 20'ye çıkarıldı. Şu an için Kozan Devlet Hastanesi yoğun bakımında ventilatör cihazı ihtiyacının kalmadığı, mevcutta bulunan solunum cihazlarının ihtiyacı karşıladığı öğrenildi.

Yoğun bakım ünitesi artırılıyor

Pandemi başlamadan önce 8 yataklı yoğun bakım ünitesi bulunan Kozan Devlet Hastanesi'ndeki ünite sayısı yükseltilmiş, 3 yapılmıştı. Kozan Devlet Hastanesi'nin pandemi Hastanesi olması sebebiyle Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, İmamoğlu gibi ilçelerden de koronavirüs vakaları bu hastanede tedavi ediliyor. Çevre ilçelere de hizmet vermesinden dolayı hastanede oluşabilecek her türlü duruma karşı yoğun bakım ünitesindeki büyütme biraz daha üst seviyelere çıkartılacak. 34 yataklı yoğun bakım ünitesi yapılması için gerekli çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kozan'da da koronavirüs vakaları son günlerde artış gösterdi. Devlet koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için gerekli önlemleri alıyor. Ancak burada vatandaşın kendi tedbirini alması gerekiyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının başta olduğu bütün koronavirüs tedbirlerine harfiyen uyulması gerekiyor. Kozan Devlet Hastanesi pandemi Hastanesi olması sebebiyle bütün hazırlıklarını yaparak bu hastalığın en hafif şekilde atlatılması için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Hastane yönetiminden doktorlarına, sağlık çalışanlarına kadar herkes bir bütün olarak hastaneye gelen bütün vakaların takibini gerçekleştiriyor.