Anahtar Kelimeler: beyaza büründü

Her yer beyaza büründü

Her yer beyaza büründü

Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Aladağ ve Kozan'ın yüksek mevkilerinde kar yağışı etkili oldu. Kış aylarının çetin geçtiği Toros Dağları'nın eteklerinde kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Özellikle, kuzey ilçelerin merkezlerinde ve kırsal mahallelerinde kar kalınlığının yer yer 1 metrenin üzerine çıktığı belirtiliyor. Adana Büyükşehir Belediyesi ve yerel belediyeler kapanan yolların açılması için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyorlar. Yaşanan kar yağışından dolayı elektrik tellerindeki kopmalardan dolayı bazı mahallelere de elektrik verilemediği kaydedilirken, yetkili kurumların elektrik akışının aksaklığa uğramadan verilmesi için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Kar yağışından dolayı vatandaşlar büyük zorluklar yaşarken, çocukların da kar keyfi görmeye değer oluyor. Özellikle hafta sonları Kozan'ın Uludağ'ı olarak bilinen Göller Yaylası vatandaşların akınına uğruyor. Vatandaşlar kar keyfini Göller Yaylası'nda yaşarken; “Bizlerin Uludağ'ıda Göller’dir. Ailenizle, sevdiklerimizle, arkadaşlarımızla birlikte güzel vakitler geçirebileceğimiz bir yer olan Göller Yaylası'ndaki kar hepimizi mutlu ediyor. Burada eğlenerek vakit geçirmek unutulmaz anların yaşanmasına sebep oluyor” dediler.

Köy yolları kapanan vatandaşlar ise, kapanan yollarının bir an önce açılması için yetkililerden de yardım bekliyorlar. Çetin kış şartlarında Adana'nın kuzey ilçelerinin hemen hemen tamamı beyaza bürünmüş durumda.