Anahtar Kelimeler: REZALET

HER YIL AYNI REZALET

HER YIL AYNI REZALET

Adana’nın en çok ziyaret edilen serinleme noktalarından biri olan Göller Yaylası, her yıl binlerce yaylacının uğrak yeri olmasına rağmen son dönemde ciddi bir su sıkıntısı yaşıyor.

Vatandaşlar, su sorununun çözülmesi için seslerini basın aracılığıyla yetkililere duyurmaya çalışıyorlar. 

Geçtiğimiz yıllarda, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından, Göller Yaylası’nın su problemi çözüldü şeklinde açıklamalar yapılmıştı. Ancak, 2024 yılına gelinmesine rağmen Göller Yaylası’ndaki su sıkıntısı hala devam ediyor. Her yıl tekrar eden bu sorun, yaylacıları perişan hale getirmiş durumda. Vatandaşlar, “Her yıl aynı rezaleti yaşıyoruz, birilerinin bu duruma dur demesi gerekiyor. Su olmazsa hayat olmaz, hijyen olmaz. Su sıkıntısı ile birlikte hastalıklar artabilir” şeklinde şikayetlerini dile getiriyorlar. 

Vatandaşlar, yetkililerden gerçekçi ve kalıcı çözümler bekliyor. Yapılmamış işlerin yapılmış gibi gösterilmesi siyaseten doğru değil. Siyasetin üslubu ve prensibi doğrultusunda; yapılan işler için yapıldı, yapılmayanlar içinse yapamadık denmesi gerekmektedir. Vatandaşların aldatılmaması, yalanlarla ve bahanelerle oyalanmaması gerektiğini vurgulayan yaylacılar, seçim vaatlerinin yerine getirilmesini talep ediyorlar.

Bir haftadır su sıkıntısı yaşayan Göller Yaylası sakinleri, “Su yok! Yaşamadığımız sıkıntıları bir haftadır yaşıyoruz. Su geldiğinde ise vatandaşlar bahçe ve bostanlarını suluyor. Büyükşehir Belediyesi bu soruna el atmalı, beş gündür suyumuz yok” diyor. Mevcut Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan, Göller Yaylası sakinlerinin sesini duymasını ve bu soruna acilen bir çözüm bulmasını bekliyorlar. Yaylacılar, Başkan Karalar’ın bu rezalete bir an önce son vermesi gerektiğini ifade ediyorlar.