HİLAL ÖZCAN DAVASIYLA İLGİLİ SAVCILIK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

HİLAL ÖZCAN DAVASIYLA İLGİLİ SAVCILIK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Kozan Cumhuriyet Başsavcısı geçtiğimiz günlerde yaşana Hilal Özcan cinayeti ile ilgili ulusal basında çıkan haberlere nazaran bir basın açıklaması yayınladı.

Kozan Cumhuriyet Başsavcısı geçtiğimiz günlerde yaşana Hilal Özcan cinayeti ile ilgili ulusal basında çıkan haberlere nazaran bir basın açıklaması yayınladı. Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan´ ın yaptığı basın açıklamasında, Arslan; ?27/06/2014 tarihinde kaybolduktan sonra kendisinden haber alınamayan Hilal ÖZCAN´ın öldürülmesi olayı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 03/03/2016 tarihinde şüphelilerden A.Ö. nün yer göstermesi ile tespit edilen yerin açılması sonucu bulunan bir adet bayan cesedine ait kemik dokuları ölüm sebebinin tespiti için Adana Adli Tıp Grup Başkanlığına gönderilerek gerekli otopsi işlemleri yapılmıştır. Ancak elde edilen dokuların otopsi sonucu maktülün kimlik tespitine elvermemesi nedeniyle maktülden alınan numuneler ile Hilal ÖZCAN´ın anne ve babasından temin edilen doku örnekleri kesin kimlik tespitine yönelik DNA incelemesi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmiştir.

Bu kapsamda Hilal ÖZCAN´ın kız kardeşi ve akrabaları tarafından maktülün teslimi yönünde talepte bulunulmuş ise de, mevzuta göre maktülün ancak kesin kimlik tespitinin yapılmasının ardından bir yakınına tesliminin mümkün olması nedeniyle, maktülün DNA incelemesi sonucu kimlik tespitinin yapılarak yakınlarına teslimi gerçekleştirilecek olup, bir kısım basın yayın organlarında çıkan Hilal ÖZCAN´ın yakınlarının cenazesini teslim almak istemedikleri yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı kamuoyuna saygı ile duyurulur? dedi.