Hükümet Konağının önünde yaşanan görüntü kirliliği küçük dokunuşla yok edilebilinir. Halka açılsın

Hükümet Konağının önünde yaşanan görüntü kirliliği küçük dokunuşla yok edilebilinir. Halka açılsın

Kozan Hükümet Konağı´nın arka kısmında bulunan yaklaşık 2 dönüm ağaçlık alan bekleme ve dinlenme alanı olarak halka açılsın.

K.Ekspres-Kozan Hükümet Konağı´nın arka kısmında bulunan yaklaşık 2 dönüm ağaçlık alan bekleme ve dinlenme alanı olarak halka açılsın.

Yıllardan bu yana atıl durumda bulunan çamlık alan Hükümet Konağı personellerine ve dışarıdan gelen vatandaşların boş zamanları geçirecekleri sosyal bir yaşam alanına çevrilemez mi? Sorularını akla getiriyor.

Hükümet Konağının içerisinde bulunan resmi dairelerde işi olan birçok vatandaş dairelerin içerisinde ve koridorlarında beklemelerinden dolayı dairelerde  ve koridorlarda büyük yığılmaların oluşmalarına neden oluyorlar. Oysa Kozan Hükümet Konağının arka kısmında Kozan Şehitler ve Gaziler Derneği ile Muhtarlar Derneğinin ön kısmında kalan arazinin küçük rütuşlar ile bir dinlenme ve bekleme alanına dönüştürülmesi mümkün.

Kozan Kaymakamlığı başta olmak üzere Nüfus Müdürlüğü, Vergi Dairesi ve Tapu Müdürlükleri ile diğer kurumlara gelen vatandaşlar ile bu kurumlarda çalışan personellerin zamanı geçire bilecekleri bir sosyal alana sahip değiller.

/resimler/2017-12/15/1341275179377.jpg

Hükümet Konağı içerisinde çalışan birçok personel sigara içmek için Hükümet Konağının giriş kısmını kullanmasından dolayı oluşan yoğunluk ile ortaya çıkan görüntü kirliği hoş bir davranış olarak karşılanmazken, bu istenilmezliği ortadan kaldırmak mümkün.

Arka bahçede oluşturulacak bir dinlenme alanı ile sigara kullanan personel, gerek öğle aralarında gerekse sigara izin saatlerinde bu alanı kullanabilirler.

Öte yandan öğle araları personellerin dinlenecekleri bir alana da sahip olmuş olacaklar.

Yine Hükümet Konağında işi olan binlerce vatandaş sürekli olarak Hükümet Konağının kaldırımlarını ve duvarlarını zorunluluklardan dolayı meşgul etmek zorunda kalıyorlar.

Bu vatandaşlarımıza da rahat edebilecekleri bir alan olmuş olacak.

Bu öneriyi Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam´ın dikkate alması Hükümet Konağımız güzel bir çevre düzenlenmesine sahip olacak. Hükümet Konağının kapısında sigara içen personellerin ortaya çıkarttığı görüntü kirliliği ortadan kalkacak, öğle arasında işlerini bekleyen vatandaşlar oturacak bir alana sahip olacaklardır.