İadeyi İtibar için sesler yükseliyor

İadeyi İtibar için sesler yükseliyor

19 ilçenin il yapılacağı yönündeki haberlerin yaygınlaşması üzerine Kozan Kent Konseyi ve diğer sivil toplum örgütleri harekete geçiyor.

Kaymaz ?1 tek ilçe il olacaksa bu Kozan olmalıdır?

Gazetemizin geçtiğimiz hafta 462. sayısında manşete taşıdığı, iadeyi itibar geri verilmeli haberi toplumun her kesimince beğeni, taktir ve destek toplamaya devam ediyor.

Bakanlar kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş toplamda 81 olan il sayısının 100 ile tamlanması ile ilgili konularında bakanlar kurulunda ele alındığını açıklaması üzerine hal hazırda ilçe statüsünde bulunan ve il olmayı hedefleyen 40 ilçenin isim listesi yayınlanmıştı. Yayınlanan 40 ilçe arasında 1926 yılında vilayetlik hakkı elinden alınmış olan ilçemiz Kozan´da vardı.

Bu gelişmeler neticesinde 1926 yılında vilayetlik hakkı elinden alınan ilçemizin elinden alınan ve gasp edilen vilayetlik hakkının iadesi ile ilgili Kozan Kent Konseyi öncülüğünde bir heyet oluşturarak, kulis çalışmalarının yapılması gerektiği ifade edilmişti.

Gazetenin yayınlanmasının ardından ilçe de bulunan sivil toplum örgütleri başta olmak üzere her kesimden habere destek verilmişti.

Haberin muhataplarından olan ve çalışmaların lokomotifi noktasında olması istenilen Kozan Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz gazetemiz Kozan Ekspres Gazetesine verdiği özel röportaj´da Türkiye de sadece 1 ilçe il yapılacaksa bu 1926 yılında vilayetlik hakkı elinden alınan ilçemiz Kozan olmalıdır? diyerek habere destek verdi.

Kaymaz ?öncelikle haberinizi okudum. Çok yerli yerinde yapılan bir haber biz ilçe olarak yıllardan buyana ilçemizin vilayetlik hakkının iadesi ile alakalı çalışmalarımızı yapıyoruz. Bugün Kent Konseyi bu konuda bütün çalışmaların merkezi olmaya taliptir.

Kent Konseyimizin bizden önceki değerli yöneticileri bu konu ile alakalı bir çok çalışmalar gerçekleştirmişlerdir. Bu konunun gündemde tutulmasına Kozan Kent Konseyi sürekli olarak mesai harcamıştır. Ve harcamaya da devam edecektir.

Fakat yıllardan buyana siyasilerimizin boş vaatlerinin en başını Kozan´ımızın il yapılma vaadi olmuştur. Yöre halkı yıllarca oyalanmaya çalışılmıştır. Bugün hükümetin bu alanda yapacağı bir çalışmanın başındaki ilçe kesinlikle Kozan olacaktır.

Bu anlamda ilçemizdeki bir çok sivil toplum örgütü ile bilgi alış verişinde bulunduk. Bulunmaya da devam ediyoruz. Bu hafta sonu Adana Milletvekillerimizden Sayın Tamer Dağlı Bey ile bir görüşme gerçekleştireceğiz. Ve derdimizi kendisine anlatacağız. Bu konunun takibini gerçekleştirecek bir komisyon kuracağız. Ve Ankara daki ilgili kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirerek, ilçemizin iadeyi itibarının sonuna kadar savunucusu olacağız. Bundan kimsenin hiçbir şüphesi olmasın. İlginizden ve alakanızdan dolayı size ve sizin şahsınızda Kozan Ekspres Gazetesine çok teşekkür ediyorum. Konunun takipçisiyiz?.

Son olarak konumuzun dışında Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Bey´in Kozan ilçesine akdi vefa borcu olduğunu seçimleri kazanmasının ardından bir zatın kendi dilinden duydum. Lakin görev sürecinin 3 yılının sonlarına yaklaştığımız süreç içerisinde Sayın Sözlü´nün bu topraklara gereken ilgi ve alakayı göstermediğini gözlemekteyim. Sayın Sözlü ye sizlerin aracılığı ile ilçemiz de üzerilerine düşen hizmet kanallarını hızlandırmalarını temenni ederek saygılarımı sunuyorum? dedi.