Anahtar Kelimeler: İÇİMDEN GEÇEN RENKLER

İÇİMDEN GEÇEN RENKLER

İÇİMDEN GEÇEN RENKLER

Kozan Fen Lisesi öğrencileri ve Resim öğretmeni Ali Çevik´in birlikte hazırlamış oldukları ?İÇİMDEN GEÇEN RENKLER? temalı resim sergisi Kozan´ ımızın önemli işletmelerinden Kahveland´ ta sergilendi.

Kozan Fen Lisesi öğrencileri ve Resim öğretmeni Ali Çevik´in birlikte hazırlamış oldukları  ?İÇİMDEN GEÇEN RENKLER? temalı resim sergisi Kozan´ ımızın önemli işletmelerinden Kahveland´ ta sergilendi. Çok sayıda değerli ismin katıldığı sergi vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle gezildi ve çok olumlu tepkiler alındı.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Faruk Sönmez, Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Mustafa Sırkıntı, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaplan, Kozan Eğitim-Sen Başkanı Musa Kocakaplan, Türk Eğitim ?Sen Kozan Temsilcisi Mürsel Yazıcı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin, öğrenci velilerinin katılımlarıyla sergi sanatseverlerle buluşturuldu.

Sergide otuz adet eser yer aldı. Türk motifleri ve röprodüksiyonlardan oluşan resimlerde öğrencilerin kendi içindeki renkleri ve biçimleri fark etmeleri amaçlanmıştı. Kozan Fen Lisesi bugüne kadar bilimsel çalışmalarla ön plana çıkarken, sanatta da ne kadar iddialı olduğunu kanıtlamış oldu.

Kahveland´ ın Sahibi Necmiye Selcen Biçer ve Müdürü Kaan Biçer, Gökhan Karagöz ve çalışanları sanata ve sanatçıya duyarlılıklarını göstererek böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaları herkes tarafından takdirle karşılandı. Diğer işletmelere de örnek olması açısından önemli bir eylemdi.

Ayrıca TRT Çukurova Radyosu ortak yayınının da sergiye dair Resim Öğretmeni Ali Çevik ve öğrencileriyle bir söyleşi yapıldı. Bu güzel söyleyişe TRT web sitesinden ulaşabilirler.