Anahtar Kelimeler: İdareciler İşaret öğreniyor

İdareciler Türk İşaret Dili öğreniyor

İdareciler Türk İşaret Dili öğreniyor

Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerine yönelik Türk İşaret Dili Kursu verilmeye başlandı.

Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde toplamda 120 saat sürecek olan Türk İşaret Dili Kursu’na Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katılıyor. 5 ayrı grup şeklinde Türk İşaret Dili uygulamaları olarak öğretiliyor. Müdürlerin yanı sıra kurumlarda çalışan memurlarda Türk İşaret Dili Kursu’na katılım gerçekleştiriyorlar.

Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Bünyamin Akbulut; “6 yıldan bu yana kurumumuzda Türk İşaret Dili Kursu veriyoruz. Bugüne kadar yüzlerce kursiyerimiz sertifika altı. Şu anda 5 ayrı grup olarak kurslarımız devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve Sayın Kaymakamı’mız Şafak Gürçam’ın da katılımı ile ayrı bir grup oluşturduk. Toplamda 120 saat sürecek kurs sonunda kursiyerler sertifika almaya hak kazanacaklar” dedi.

Türk İşaret Dili Kursu’na katılan Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam; “Şahsım olarak Türk İşaret Dili öğrenmek istiyorum. Çünkü, hayatın içerisinde engelli biri ile karşılaştığımızda onunla karşılıklı diyalog kurabilmek için bunu bilmemiz gerekiyor. Bu kapsamda, engelli vatandaşların kamu kurumlarında kendilerini özel hissetmeleri ve İşlerinin daha kolay yapılması için müdürlerin de katılımı ile Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde kursa katıldık. Devlet olarak engelli yurttaşların sorunlarının çözülmesi için her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Hükümet Konağı binasında engelli yurttaşların hızlı ve kolay bir şekilde işlerini yürütebilmeleri için gerekli düzenlemeler yapıldı. Yerel yönetimlerinde engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaları adına cadde ve sokaklarda gerekli önlemleri alması gerekiyor” dedi.

Türk İşaret Dili Kursu’na katılan müdürler usta öğreticiden uygulamalı olarak işaret dilini öğreniyorlar. Kurs sonunda kursa katılan bütün kursiyerlere Türk İşaret Dili Sertifikası verilecek.