Anahtar Kelimeler: HAKKIMIZ YÜRÜDÜK

İL HAKKIMIZ İÇİN YÜRÜDÜK

İL HAKKIMIZ İÇİN YÜRÜDÜK

Kozan'ın il statüsünü geri kazanma hedefiyle son zamanlarda yapılan çalışmalar, halkın büyük bir coşkuyla destek verdiği bir yürüyüşle doruk noktasına ulaştı.

Yüzlerce Kozanlı vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelerek Kozan'ın vilayetlik hakkının iadesini ve il olma sürecini talep etti.

 

Kozan'da bulunan Belediye Başkanlığı, odalar, borsa, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, dernekler, vakıflar, iş adamları ve siyasetçiler gibi tüm kesimler, Kozan'ın il olması için birlik ve beraberlik içinde harekete geçti. Bu çabaların destek bulmasıyla birlikte geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, cumhuriyetin 100. yılında 100 il bin projesi açıklamasıyla Kozan'da da olumlu gelişmeler yaşandı.

 

Kozan'ın yöneticileri, ilk defa bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajları verdi ve halkın desteğini arkalarına alarak büyük bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe'de destek verenler arasında yer aldı. Ayrıca Halk Bankası Bölge Müdürü olan Kozanlı hemşerimiz Mustafa Atlı’da yürüyüşe destek veren isimler arasında yer aldı.

 

Yürüyüş, Adnan Menderes Parkı'ndan başlayarak hastane kavşağına kadar devam etti. Burada 15 Temmuz Şehitleri ve Türk Büyükleri Meydanı’nda konuşmalar gerçekleştirildi. Kozan Kent Konseyi Başkanı Derya Tüfekli, Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, Halk Bankası Bölge Müdürü Mustafa Atlı, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan birer konuşma yaparak, medeniyetler beşiği olan Kozan'ın hak ettiği değeri alması için il olması gerektiğini vurguladı.

 

Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş sonrasında, bundan sonraki adımlar için birlik ve beraberliğin devam edeceği kaydedildi. Kozan halkı, il olma hedefine ulaşmak için kararlılığını ortaya koydu ve bu birlikteliğin süreceği vurgulandı.

 

Kozan'ın il olması için yapılan yürüyüş, Kozanlıların tarihine ve köklerine olan bağlılıklarını gösteren bir manifestoydu. Halkın bir araya gelerek bu ortak amaca odaklanması, Kozan'ın il statüsünün geri kazanılması için önemli bir adım oldu.

 

Bu büyük yürüyüşe destek veren Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ve diğer katılımcılar, Kozan'ın il olma sürecine katkıda bulunmanın önemini vrguladılar. Ayrıca  Halk Bankası bölge müdürü olan Mustafa Atlı'nın da desteği, Kozanlıların il olma taleplerini güçlendirdi.