Anahtar Kelimeler: merkezine giden çöktü

İl merkezine giden yol çöktü

İl merkezine giden yol çöktü

Kozan Adana arasındaki yolun yapımı yıllardır devam etti. Yapılan yolun kalitesiz olduğu yağan yağmurdan sonra çökmenin meydana gelmesi ile tamamen ortaya çıktı.

6 Ilçeyi Adana İl merkezine bağlayan Kozan-Adana karayolu Mustafalar mevkiinde aşırı yağıştan dolayı karayolunda çökme meydana geldi. Yapımına uzun yıllar önce başlanan ve bir türlü bitirilemeyen yolun kalitesiz yapılmış olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Mustafalar mevkiinde çöken yoldan dolayı trafiğin akışı ara yollardan sağlanıyor. Bundan dolayı uzun araç kuyrukları meydana geliyor.

Vatandaşlar karayolunun yağan yağmurdan sonra çökmesine tepki gösterdiler. “Bizleri yönetenler kendileri için en kaliteli ürünleri kullanırken, kendileri için her şeyin en iyisini yaparken konu vatandaşa geldiğinde manzara gördüğünüz gibi. Kozan Adana karayolu Mustafalar mevkiindeki çökme yağmurdan kaynaklanan bir sorun değildir. Sorumlu, buranın planını çizen, buranın projesini hazırlayan ve bu yolun yapımını sağlayan şirketlerdir. Yapılan yolun denetimi yapılmadan trafiğe açıldığı iddiası konunun ciddiyetini biraz daha arttırıyor. Maalesef geçtiğimiz yıllarda vatandaşlarımız hayatını kaybetmiş ancak buna rağmen bu yol ile ilgili olarak iyileştirme çalışmaları tam anlamıyla yapılmamıştı. Kaliteli malzeme kullanılarak, altyapı ve fizibilite çalışmaları uygun olarak yapılmış olsaydı bugün bu manzara ile karşı karşıya kalmayacaktık. Yazıktır, günahtır. Vatandaşın parasını harçur edenler bunun hesabını vermelidir” dediler.