İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDE İLKER TELLİ BOMBASI PATLADI

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Kozan İlçe Sağlık Müdürü İlker Telli, görevinden el çektirildi.

Yaklaşık 4 yıldır Kozan İlçe Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Dr. İlker Telli, irtikap iddiası ile Kozan İlçe Sağlık Müdürlüğü görevinden alınıp, görevlendirme ile Adana İl Sağlık Müdürlüğü emrine çekildi.
Doktor İlker Telli hakkında; görevi kötüye kullanma, izinsiz olarak mesai saatleri dışında ilçe dışında bulunma, personel ve İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bazı doktorlardan ve ilçede görev yapan eczacıların da aralarında bulunduğu 3. kişiler aracılığı ile burs adı altında para toplamak suretiyle irtikap suçu isledigi iddiasıyla ve bu sisteme uymayan personele mobing uyguladığı iddiasıyla idari soruşturma açıldığı iddia edildi.
Kozan İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan bir sağlık çalışanının resmi şikayeti ile başlatılan soruşturma kapsamında, Telli’nin görevini kötüye kullanması ve mesai saatlerine uymaması, borç, bağış ve burs başlıkları adı altında aldığı paralar, görevlendirilen 3 Sağlık Bakanlığı müfettişinin inceleyeceği konular arasında yer alıyor.
Yaşanan süreç neticesinde, Doktor İlker Telli'nin bu ve benzeri ilişkilere girdiği birçok kişiden aldığı paraları iade etmeye çalıştığı, görüşme, yemek ve dinlenme amacıyla gittiği işletmelerdeki güvenlik kameralarını sildirme mücadelesi içinde olduğu iddialar arasında yer alıyor.
Açılan soruşturmaya İl Sağlık Müdürü Doktor Halil Nacar'ın sessiz kalması ise cevap bekleyen bir başka soru olarak gizemini koruyor.