Anahtar Kelimeler: ADIM ALPASLAN

İLK ADIM ALPASLAN´DAN

İLK ADIM ALPASLAN´DAN

CHP Kozan Belediye Meclis Üyesi Muhammet Alpaslan, Belediye Meclis üyeliği´nden hak ettiği parayı Kozan Belediyesi´ne iade ederek bağışta bulundu.

Mayıs ayı Meclis Toplantısı´nda, Kozan Belediye Başkan yardımcılarının maaşları Cumhur İttifakı tarafından asgari ücret olarak önerilmiş, bu önerge  yine AKP ve MHP grubunun oy çoğunluğu ile meclisten geçmişti. O günden sonra başlayan maaş alma-verme polemiği Kozan Belediye Meclisi´nin olağanüstü toplantısında da devam etmişti. CHP grubu adına söz alan Ertan Karaoğlu, belediye başkan yardımcılarının maaşlarının asgari ücret olarak belirlenmesinin ardından, Belediye Meclis Üyeleri´nin de mecliste hak ettikleri paraları almamalarını önerdi. Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan´da bu önergeyi kabul ederek önümüzdeki meclis toplantısında gündeme getirecek.

10 Haziran tarihinde toplanacak olan Kozan Belediye Meclisi´nde bu konu görüşülmeden, CHP´li Meclis Üyesi Muhammet Alpaslan Kozan Belediye Meclisi´nden hak ettiği paraları Kozan Belediyesi´nin İçerisinde bulunduğu ekonomik çöküntüyü öne sürerek almadı. Belediyeye bağışladı. Muhammed Alpaslan´ın yaptığı ilk adım birçok kişinin beğenisini topladı.

Ertan Karaoğlu nun verdiği önerge meclisten geçecek mi? geçmeyecek mi? Bu da 10 Haziran´da yapılacak olan meclis toplantısında belli olacak.