Anahtar Kelimeler: adım atıldı

İlk adım atıldı

İlk adım atıldı

2019 istihdamı seferberliğine Kozan´da ilk adım atıldı. Kozan Ticaret Borsası ve Kozan Ticaret Odası muhasebecilere istihdam seferberliği hakkında bilgi verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "2019 yılında 2,5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz." dedi. Kozan´da da hareket başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile yürütülen ortaklaşa çalışma neticesinde, Türkiye´de 2019 yılı içerisinde iki buçuk milyon insanın istihdam edileceği Bakan Berat Albayrak tarafından belirtildi. Buna istinaden, Kozan Ticaret Borsası ve Kozan Ticaret Odası birlikte bir program düzenlediler. Programda, Kozan´da faaliyet gösteren muhasebecilere bu konu hakkında bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmede; muhasebecilere mükelleflerine iletmesi üzerine bilgiler verildi. Verilen bilgiler de öne çıkan konu başlığı ise şu oldu. işverenler yeni işe başlayacak bir çalışanın 3 aylık masrafının tamamını devletten alacak. Yani 3 aylık masraf devletten. Geriye kalan 9 ay için ise işveren normal ücretleri ödeyecek. Vergisi ve primler devlet tarafından ödenecek. 12 aydan sonra ise ne olacağı belli değil. Bu şekilde ve farklı çalışmalarla Türkiye genelinde 2019 yılı içerisinde tam 2,5 milyon işsiz vatandaş istihdam edilmiş olacak.

işsizlik ile ilgili olarak Kozan´da büyük bir sorun mevcut. Bunu basın kuruluşu olarak sık sık dile getiriyoruz. kozan´daki işsizliğin çözümü noktasında neler yapılabilir? Siyasetçiler nasıl çalışmalar yürütebilir? Bunun tartışması her platformda yaşanıyor.

Bakan Berat Albayrak´ın bu sözü 2019 yılı içerisinde geçerli. Peki, 2,5 milyon işsiz vatandaş nerelerde işe başlayacak? Üretimde geri kalmış bir ülke konumunda iken, iki buçuk milyon vatandaşın istihdam edilebilmesi için yeni fabrikaların açılması gerekiyor. Aksi takdirde mevcut işverenler ekonomik girdilerin yüksek olmasından dolayı işçi çıkarırken, devlet iki buçuk milyon insanı nerelere yerleştirecek? 2018 yılı içerisinde ?Enflasyonla Topyekün Mücadele? adı altında enflasyonla mücadele ettik. 2019 yılında da ?istihdam? mücadelesi vereceğiz. Ne kadar işsiz vatandaş istihdam edilecek? 2019 yılı sonunda göreceğiz.

Bugüne kadar bir yıl içerisinde iki buçuk milyon vatandaş işe yerleştirilemedi.  TÜİK verilerine göre; %12 seviyelerindeki işsizlik oranları böyle bir iş alımı yapılırsa %60 oranında aşağı düşmüş olacak. Bütün vatandaşlar devletin adım attığı bu yolda yürümek istiyor. Vatandaşlar iş sahibi olmak istiyor. Bakan Berat Albayrak´ın bu sözü ne kadar etkili olacak?