İmamoğlu Kaymakamı Mehmet Aksu, Samandağ’a Atandı

İmamoğlu Kaymakamı Mehmet Aksu, Samandağ’a Atandı

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde 2020 yılından bu yana kaymakamlık görevini başarıyla yürüten Mehmet Aksu, Samandağ Kaymakamı olarak atandı.

Hatay ilinin Samandağ ilçesi, 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremler sonucunda büyük yara almış bir bölge ve Mehmet Aksu, bu ilçeye atanarak yeni görevine başlayacak.

 

Mehmet Aksu, 1985 yılında Diyarbakır'da doğmuştur. Kamu Yönetimi Bölümü'nden 2007 yılında mezun olduktan sonra 2009 yılında Diyarbakır Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği Mesleği'ne başlamıştır. Kariyeri boyunca çeşitli ilçelerde görev yapmış olan Aksu, Adana Seyhan İlçesi'nde Mülkiye Teftiş Stajı, Kırşehir İli Mucur İlçesi'nde Kaymakam Refikliği Stajı ve Konya İli Doğanhisar İlçesi'nde 6 ay süreyle Kaymakam Vekilliği yapmıştır.

 

Mehmet Aksu, 2010-2011 yıllarında başarıyla tamamladığı ABD South Carolina Üniversitesi'nde Puplic Management and Leadership programına katılmıştır. Ardından 2012-2015 yılları arasında Uşak ili Ulubey ilçesinde Kaymakam olarak görev yapmış ve 2015-2017 yılları arasında Adıyaman İli Tut İlçesi'nde Kaymakam olarak çalışmıştır. Aksu, 2017-2020 yılları arasında ise Erzurum ili Aşkale Kaymakamı olarak görev yapmış ve 27 Temmuz 2020 tarihinde İmamoğlu ilçesindeki görevine başlamıştır.

 

Evli olan Mehmet Aksu iki erkek çocuk babasıdır. Ayrıca İngilizce bilmektedir.

 

Hatay'ın Samandağ ilçesine atanması, Mehmet Aksu'nun kariyerinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülmektedir. Depremler sonrası büyük zarar gören Samandağ ilçesi için Aksu'nun tecrübesi ve liderlik becerileri önemli bir katkı sağlayacaktır. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.