İmamoğlu´ndaki Davada 16 Kişi Tutuklandı

İmamoğlu´ndaki Davada 16 Kişi Tutuklandı

İmamoğlu´nda bir kamu bankasından yaklaşık 120 çiftçiye, 20 milyon lira tutarında kredi çektirerek dolandırdıkları ileri sürülen 17 kişiden 16´sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

İmamoğlu´nda bir kamu bankasından yaklaşık 120 çiftçiye, 20 milyon lira tutarında kredi çektirerek dolandırdıkları ileri sürülen  17 kişiden 16´sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Aralarında AK Parti İmamoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Ve İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet B. ve AK Parti Kozan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat K.´nin de bulunduğu 17 kişi dün imamoğlu Adliyesi´nde hakim karşısına çıkarıldı.

Aralarında bankanın eski müdürü ve eski çalışanı olmak üzere toplamda 17 kişi geçtiğimiz günlerde Adana Mali Şube Müdürlüğü´nün gerçekleştirdiği operasyon kapsamında yapılan şafak vakti baskınla gözaltına alınmıştı.

Kamu bankasından nitelikli dolandırıcılık yöntemi ile yaklaşık 20 milyon lira zarara uğratıldığı iddiası üzerine yapılan çalışmalar sonrasında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize İşlerle Mücadele Şubesi ve Mali Büro Amirliği ekiplerinin de desteğiyle düzenlenen operasyonda, 17 kişiden 16´sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 kişi ise mahkemece denetimli olarak serbest bırakıldı.

İmamoğlu Adliyesi´nde Perşembe sabahı başlayan duruşma, gece yarısına kadar devam etti. Davayı sürdüren hakim mahkemeye çıkartılan 17 kişiden 16´sının tutuklanmasına karar verdi.

Mahkemece tutuklanan Osman A., Faik K., Ahmet P., Taner K., Fatih Y., Ahmet B., Emin B., Necati B., Veysel O., Kürşat K., Serdal B., Mükerremin E., Mehmet S., Hakan K., Ömer Haşim Y., Hüseyin Ç. isimli kişiler alınan sağlık raporlarının ardından Kozan Cezaevine gönderildiler