Anahtar Kelimeler: “İMKANI SULAMA YAPSIN”

“İMKANI OLAN SULAMA YAPSIN”

“İMKANI OLAN SULAMA YAPSIN”

Tüm ülkede olduğu gibi, Kozan'da da aşırı kuraklık yaşanıyor. Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’de çiftçilere çağrıda bulunarak, imkanı olanın buğday tarlalarını sulaması gerektiğini duyurdu.

Tüm ülkede olduğu gibi Kozan’da da son zamanların en büyük kulaklığını yaşıyoruz. Yağış olmaması sebebiyle stratejik öneme sahip buğday üretiminin de aksamaması için Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilere çağrıda bulunarak çiftçilerin buğdaylarını sulaması gerektiğini vurguladı.

Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de yağışlar bir önceki yıllara oranla oldukça az oldu olup, yaşanabilecek tarımsal kuraklığın, stratejik öneme sahip buğday üretiminde olası olumsuzluğunu minimize etmek için amacı ile sulama imkanı olan üreticilerimizin sulama yapmasını tavsiye ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Sadece buğday üretiminde değil, mısır üretiminde de kuraklık bu şekilde giderse verim eksikliği ortaya çıkacak. Çiftçiler buğdayın boy atmadığını herhangi bir yağış olmazsa hasat döneminde üretiminde oldukça fazla düşüş yaşanacağını ifade ettiler. Sulama imkanı olan çiftçilerin sulama yaptığını ancak sulama imkanı bulunmayan çiftçilerin ise bu kuraklık karşısında çaresiz kaldığını dile getirdiler.