Anahtar Kelimeler: hırsızları yakalandı

İnek hırsızları yakalandı

İnek hırsızları yakalandı

Kozan’da buzağı ve ineği çalınan iki köylünün imdadına jandarma ekipleri yetişti.

Kozan’da buzağı ve ineği çalınan iki köylünün imdadına jandarma ekipleri yetişti. Jandarma suç araştırma timi (JASAT) düzenledikleri operasyon ile çalınan inekleri sahiplerine teslim ederken, inekleri çaldığı iddia edilen 2 kişi adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Buzağının sahibi Niyazi E. yavrusu çalınan ineğin 4 gündür evde ağladığını ifade ederek, anne ve buzağının buluşmasını an ve an görüntüledi. Hırsızların gereken cezayı almasını istedi.

Edinilen bilgilere göre Kozan’a bağlı Tufanlı Mahallesi’nde 4 gün önce yavru buzağısı çalınan Niyazi E. ve 1 ay önce ineği çalınan Murat B. Kozan ilçe Jandarmaya bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT)  tarafından düzenlenen operasyon ile hayvanlarına kavuştu.

İnekler sahiplerine teslim edilirken daha önceden suç kaydı olduğu öğrenilen 2 kişi Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan O.G ve A.G isimli şahıslar Kozan Adliyesi’nde hâkim karşına çıkarılırken, hayvanlarına kavuşan köylüler jandarma ekiplerine teşekkür ettiler. Gözaltına alınan O.G., A.G. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

4 gündür annesinden ayrı kalan buzasına kavuşan Niyazi E.; “ Evimiz Tufanlı mahallesinde. Eşim biber topluyordu. Beni hayvan çalışmış diye aradı. Jandarma anında geldi. Bu buzağı benim için çok şey ifade ediyor. Ben 4 gündür hayvanımın sesine uyumadım. İnsan olan bunu bilir. İneğim 4 gündür annesi evladını kaybetti. İnek 4 gün boyunca ağladı. Hayvanımla kavuşunca ineğimin gözünden yaş geldi. Bu hayvan hırsızlığının cezası çok olsun. Ben buna çok emek verdim. Haftada bir yıkıyorum. 5 çocuğuma nasıl bakıyorsam evladımada aynı hizmeti yapıyorum. Jandarma ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız duyarlı olsun. jandarmaya haber versin” dedi.

1 ay önce ineği çalınan  Murat B ise; “Ben malımı it köpek için beslemiyorum” diyerek hırsızların hak ettikleri cezayı alması için yetkililere seslendi.

Niyazi E çalınan buzağı ve annesinin buluşma anını telefonu ile kayda alırken, anne ve yavrusunun buluşması duygusal anlar oluşturdu.