İNŞAAT İŞÇİLERİNİN HAKLARINA ODAKLANDI

İNŞAAT İŞÇİLERİNİN HAKLARINA ODAKLANDI

Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Fatih Gür, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Gür, seçim çalışmalarında kendisine yardımcı olan seçim grubuna iftar yemeği verdi. İftar yemeği Ali Usta Ev Yemekleri'nde gerçekleşti.

Adana'nın ve kuzey ilçelerinin sesi olan Fatih Gür, seçim çalışmaları kapsamında aralıksız olarak çalışmalarına devam ediyor. Seçim grubuyla, seçime yaklaşık bir ay kala seçimler boyunca ne yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Gidilmedik yer sıkılmadık el bırakılmayacağının mesajı verildi.

Fatih Gür, seçim kampanyası sırasında halkın derdiyle dertleneceğini ve her daim halkın sorunlarını çözmek için uğraşacağını belirtti. Gür, inşaat meslek gruplarındaki çalışan işçilere yönelik olarak bazı vaatlerde bulundu.

Gür, inşaat işlerinin her branşta ağır ve tehlikeli bir iş kolu olduğunu belirterek, yıpranma hakkı olarak emeklilik yaşlarının aşağı çekilmesi için kanun teklifi vereceğini söyledi. Ayrıca isteyen her inşaat işçisinin kendi bağımsız sigortasını yatırarak tıpkı tamirci veya berber gibi bağımsız iş yapmasını sağlayacağını ve gelir vergisinden muaf tutacağını da belirtti.

İnşaat işçilerinin sendikalaştırılmasını sağlayacak teşvikler verilmesi konusunu da gündeme getireceğini açıklayan Gür, düzenli olarak meslek liseleri ve çıraklık eğitim merkezlerinde mesleki kurslar açarak yeni iş güçleri oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Fatih Gür'ün, inşaat meslek gruplarındaki çalışan işçilere yönelik verdiği vaatler, seçimler yaklaşırken bölgedeki seçmenler tarafından ilgiyle takip ediliyor.