kozanlı
7.10.2016 14:32:07
musa öztürk seçileli 2.5 yıl oldu bir mahallenin su sorununu insanların en temel ihtiyacıolan suyu halledemiyorsa o koltukta oturmasın ayrıca bu haberi yaparak kozan ve adana belediyesinin ne kadar beceriksiz bir yönetim sergilediğini manşetten duyurmanız çok manidar olmuş yönetici bahane üretmez çözüm üretir

kozan
7.10.2016 16:16:25
diğer bloklara da su dağıtılsaydı kul hakkı vs. bişey olmaycaktı sanırım.

İş´ den eve evden işe gidiş gelişlerinde devletin aracını servis aracına çeviren işletme şefi evinin suyu kesilince orman işletme müdürlüğüne ait arazözler ile evine su taşıttı.

İş´ den eve evden işe gidiş gelişlerinde devletin aracını servis aracına çeviren işletme şefi evinin suyu kesilince orman işletme müdürlüğüne ait arazözler ile evine su taşıttı.

Şefe özel su servisi

Kozan Orman İşletmesinde görevli orman bölge şefi devletin araçlarını kendi menfaat ve çıkarları doğrultusunda kullanması büyük tepki çekti.

İlçemiz Ağlıboğaz Mahallesi, Güzel Evler Sitelerinin bulunduğu bölgede su kesintisi yaşandı. Yaşanan su kesintisinden dolayı ASKİ su tankerleri ile gerek site sakinlerine gerekse bölgede evi bulunan vatandaşlara içme suyu dağıtımı yaptı.

Su kesilen bölgenin geniş olmasından dolayı ASKİ temiz su dağıtımını bir sıra üzerinden yapmasından dolayı su tankerinin kendi bloklarına gelmemesinden dertlenen Kozan Orman İşletme Müdürlüğünde Acar Yayla ve vekaleten merkez bölge şevliğini görevini sürdüren Özgür Cankara isimli devlet memuru kendi yetki ve makamını kullanarak, sadece kendisinin ikamet ettiği bloğun su depolarını Kozan Orman İşletmesine ait orman yangınlarını söndürmede kullanılan arazözler ile yaptırdı.

Şef Poyraz ile komşu

Orman İşletmesine ait arazözlerin hiçbir belge yetki almadan Güzel Yalı Sitesinde bulunan tek bloğun içme suyunu doldurması bu ne aymazlık olarak, algılanırken, şefin umursamaz davranışları diğer site sakinlerini çileden çıkarttı.

Sitede ikamet eden bir kişi ? Orman İşletmesinin aracı gelince sevindik. Su dağıtacak diye lakin işletmede çalışan personeller arazözler ile geldiler. Şeflerinin ve belediye meclis üyesi Yurdagül Poyraz´ın oturduğu bloğun suyunu doldurup çekip gittiler. Bir daha gelmediler. Yine aynı şef günlük orman işletmesine ait resmi plakalı araçları servis aracı olarak ta kullanmaktadır.  Bu açık aleni bir kul hakkıdır. Böyle bir tutum olamaz. Şefin derhal cezalandırılmasını istiyoruz.? Dedi.

Erzak paketlerinin çıktığı apartman

Öte yandan 2014 yılı yerel seçimleri öncesi Kozan Belediyesine ait erzak paketlerinin evinin deposunda çıkan dönemin Ak Parti Kadın Kolları ve şuan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda Ak Parti İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Yurdagül Poyraz´da kendisine ait sosyal medya adresinden ? Kozan Belediyesi aylardır suyu olmayan Ağlıbogaz Mahallesinde sorunu çözmediği gibi Aski tankerle su da göndermiyor. Aski´nin yapamadığını orman işletmesi yapıyor? ifadelerini kullanarak bir paylaşımda bulundu.

Ucuz siyaset üretiyorlar

Paylaşımın ardından Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada ? su kesintisinin yaşanması mevsimsel kuraklardan kaynaklanan bir durumdur. Kesintinin yaşandığı bölgelerimizde görevlilerimiz aralıksız temiz su dağıtımı yapmışlardır. Lakin dağıtımda gözetilen sıraya uymayan bir orman işletmesi yetkilisi kadın belediye meclis üyesinden aldığı talimat ile oturduğu blok´un suyunu sadece siyaset aracı yapmak için orman işletmesine ait orman yangını söndürmede kullanılan arazöz ile yapmışlardır. Ve ardından bizleri karalayan bir paylaşımı sosyal medya üzerinden yapmışlardır. Bu girişim sadece ucuz siyasetin bir meyvesidir. Ayrıca bölgede yaşanan su sıkıntısı ile ilgili kapsamlı çalışmalarımız aralıksız sürmektedir.? Dedi.

Sonuç olarak

Devlete ait bir özel araç mesai saati dışında nasıl oluyor da şefin talimatı ile kendi evine özel su taşıyor.

Yine ifade edilen şef her gün düzenli olarak devletin aracını servis aracı olarak kullana biliyor?

Kamuoyu adına soruyoruz.

İşletme Müdürünü ve Kozan Kaymakamını göreve davet ediyoruz?/resimler/2016-10/7/1148083567716.jpg