Işçi Bayramı´nda işçiler tatil yaparken patron çalıştı

Işçi Bayramı´nda işçiler tatil yaparken patron çalıştı

Kozan´da yaklaşık 15 yıldan bu yana Kozan Belediyesi karşısında Hal sokağında hizmet veren Kozanoğlu Lokantası´nın sahibi Zeynep Kozanoğlu, işçi bayramında işçilerine izin verdi ama işyerini kapatmayarak İşçi Bayramı´nda her şeyi kendisi yaptı.

1 Mayıs İşçi Bayramı her ne kadar işçilerin, emekçilerin bayramı olarak kutlansada, Türkiye´de işçi gününde devlet dairelerinde memur olarak veya işçi olarak çalışanların haricinde, özel sektörde kolay kolay izin kullanılmıyor. Ancak bunun tam aksini yapan Kozanoğlu Lokantası sahibi Zeynep Kozanoğlu, İşçi Bayramı´nda çalışan bütün işçilerine izin verdi. Normal şartlarda lokantanın kapalı olması gerekirken, Zeynep Kozanoğlu sabahın erken saatlerinde her zaman olduğu gibi işletmesini açtı. Bütün hazırlıklarını yaptı ve tek başına müşterilerini karşıladı. İşçi Bayramı´nda işçileri tatil yaparken, patron çalıştı.

Zeynep Kozanoğlu gazetemize yaptığı açıklamada; ?Biz, 15 yıldan bu yana bütün resmi tatillerde çalışanlarımıza izin veriyoruz. Çalışırken hak ettikleri hakları biz sonuna kadar sağlıyoruz. Bayramlarda, tatillerde izinlerini yapıyorlar. Hiçbir zaman baskıcı olmadık. İllaki çalışacaksın demedik. İşçi Günü´nde de çalışanlarımıza izin verdik. Bütün emekçi ve İşçi kardeşlerimizin bayramını kutluyorum? dedi.