Anahtar Kelimeler: şimdilik memnun

İşçi şimdilik memnun

İşçi şimdilik memnun

Kozan’da 2021 yılı için geçerli olacak günlük narenciye yevmiyesi 105 lira olarak açıklandı. Durumdan yevmiye işçileri şimdilik memnun.

Her yıl Kozan'da narenciye işçi fiyatları maalesef tartışmalara neden oluyor. 2021 yılı için geçerli olacak narenciye fiyatı Kozan Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Süleyman Delibaş tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Buna göre 105 lira olarak açıklanan günlük yevmiye işçisinin eline 100 lira geçecek. 5 lira ise işçi götüren çavuşun olacak. İşçiler, Türkiye'de her geçen gün her şeye zam geldiğini, günlük 100 liranın dahi yetmeyeceğini ifade ederek 78 liradan 100 liraya çıkartılan yeni fiyatın şimdilik tatmin edici olduğunu ifade ettiler. Sabah erken saatlerde bahçelere giderek yağmur, çamur, rüzgar, sıcak, soğuk dinlemeden çalışan işçiler haklarının tam anlamıyla verilmediğine de işaret ediyorlar. Günlük fiyatlarının daha da iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çeken işçiler; "Bizler sezonluk çalıştığımız için geçim sıkıntısı yaşayan insanlarız Geçtiğimiz yıl 78 lira olan yevmiye fiyatı bu yıl 100 lira oldu. Bundan dolayı mutluyuz. 100 lira çok para değil ama tatmin edici bir para. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah daha da iyileştirme yapılır" ifadelerini kullandılar.

 Türkiye'de her şeye zam geldiğini de ifade eden işçiler; “Türkiye'de hemen hemen her gün bir şeylere zam geliyor. Bunun karşılığında da geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Bunun önüne geçebilmek için devletin pahalılık konusunda çözüm bulması gerekiyor. Aksi takdirde her geçen gün farklı fiyatlar karşısında bize 100 lira dahi zam yapılmış olsa biz de geçim sıkıntısı çekmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandılar.